Кубрат Пулев даде първото си интервю за чуждестранна медия след

...
Кубрат Пулев даде първото си интервю за чуждестранна медия след
Коментари Харесай

Кубрат Пулев: Хюи заслужава втори шанс, но ще го бия още по-лошо

Кубрат Пулев даде първото си изявление за задгранична медия след успеха си над Хюи Фюри на 27 октомври в „ Арена Армеец”. Негов събеседник е най-младият и считан за най-талантлив сега английски боксов кореспондент – 16-годишният Ник Моар от профилирания уебсайт Boxing For All . Тийнейджърът задава забавни въпроси, за което е заплатен с завладяващи отговори от Кобрата.

- Бяхте ли нервозен преди мача?
- Не, изобщо. Бях доста спокоен от самото начало. Бях изцяло спокоен през целия интервал на подготовка, в седмицата преди самия дуел и по време на дуела. Бях сигурен в себе си. Знаех какъв брой добре съм квалифициран, знаех на какво съм кадърен и нищо не бе в положение да ми отнеме тази убеденост, че ще победя.

- Знаехте ли за остарялата аркада на Фюри?
- Знаех, че е потърпевш по време на подготовка преди известно време, само че мислех, че аркадата от дълго време е затворена. Обикновено една аркада лишава седмица за възобновяване, а да я забравиш изцяло – към 10 дни. Минал съм през сходни положения доста пъти в кариерата си. И каква би трябвало да е тази аркада, която за толкоз време да не мине?! Дори не подозирах, че Хюи към момента има този проблем.
Снимка: Lap.bg
- Какво си помислихте, когато видяхте, че той кърви? Търсихте ли съзнателно да нанесете удар, с цел да му отворите още веднъж аркадата?

- Знаех, че от този миг нататък положението му ще го разколебае още повече, ще го направи още по-несигурен, че неизбежно ще докара и до обезсърчение. Дали съм търсил преднамерено удар тъкмо в региона на остарялата му аркада? В никакъв случай! Вижте, аз не съм озлобен човек и хората, които ме познават, ще потвърдят. Аз не съм кадърен да изпитвам завист и да диря съзнателно да причиня болежка даже на най-големите си противници. Преди да бъдем съперници, ние сме сътрудници. Съчувствам на Хюи, че изпадна в сходна обстановка, тъй като на следващия ден мога аз да съм на неговото място. Бори се, доколкото му позволяваше положението. Издържа 12 рунда и това единствено демонстрира какъв брой добре бе квалифициран. Но истината е, че аз не му оставих никакъв късмет, той просто нямаше безусловно никакъв късмет против мен. Да, не го нокаутирах, само че го малтретирах и след последния гонг той приличаше на унищожен освен физически, само че и душевен човек.
Кубрат Пулев: Най-уникалната аудитория в света е българската! Срещу Джошуа ще бъда напълно различен, увери Кобрата
- Бихте ли му дали реванш?
- Защо не? Аз съм благородник, постоянно играя феърплей. Всеки заслужава втори късмет. Хюи – също. Но нов мач посред ни ще приключи още по-зле за него, тъй като ще го удрям доста по-лошо, в сравнение с 27 октомври. Нов мач сред нас няма да приключи в 12 рунда, тъй като ще го нокаутирам. Аз демонстрирах едвам 20% от това, на което бях кадърен против Хюи в София, само че нашата тактичност изключваше непотребни опасности.

Снимка: Lap.bg

- Възможно ли е да забележим мач сред теб и Антъни Джошуа още през април? И в случай че не против Джошуа, против кого?
- Това няма по какъв начин да го предвидя. Едно би трябвало да е ясно: аз съм подготвен да се изправя против Джошуа когато и да е. Аз съм подготвен да изляза на кръга против всеки. Не ме интересуват имената. Чувствам се в страхотна форма, имам вяра в себе си, знам какво се изисква от мен, с цел да бъда на равнище и без да се окайвам, го върша. Работя и очаквам своя час. Иска ми се да имам нов мач скоро и се надявам, че това ще се случи, тъй като към този момент работя с нови промоутъри, които държат на мен, отнасят се съществено към кариерата ми, правят доста добра работа и дружно гледаме в една посока.
Кубрат Пулев пред bTV: Имам сили за още 12 рунда (ВИДЕО) "От тук нататък виждам към международната купа ", сподели Кобрата след успеха над Фюри
- Получихте ли нужното и справедливо почитание от лагера на Фюри след успеха?
- Не бих споделил. През цялото време – в седмицата преди мача, по време на самия мач, а и дори след него, те не стопираха да въртят цигански номера, да играят мръсно и да се държат на ниска цена. Опитах се да бъда добър хазаин. Направих всичко допустимо да се резервира положителният звук. Изпълних всички условия по контракта, дори повече. Дадох им в пъти повече билети, в сравнение с им се полагаше. Само ще отбележа, че за мача с Владимир Кличко получих тъкмо два билета... Настаних гостите им на хубави места, покрай ъгъла на Фюри. Броени часове преди мача желаех да бъдат подредени още 10 места особено за фамилията, които оградихме настрана и на които осигурихме спомагателна защита за да подсигуряваме спокойствието им. Без позволение и тихомълком съумяха да си наредят спомагателни столове и да си обособят още един бранш в непосредствена непосредственост до кръга откъм аления ъгъл за самата борба.

Снимка: Lap.bg

Явно бяха доста уплашени, тъй като се държаха безобразно. На кантара ме обиждаха без причина, търсеха умишлена борба и едвам съумях да озаптя хора от моя екип, с цел да не се стигне до ненужни грозни подиуми. Не ме оставиха нито за секунда на мира. В деня на мача хора от техния лагер влязоха в съблекалнята ми, до момента в който се подготвям и затоплям. Стояха от самото начало и си мислеха, че наличието им ще ме изнерви или тормози. Съжалявам ги, те просто не знаят, че аз съм стоманен и сходни евтини трикове при мен не вървят.
Следващият мач на Кубрат Пулев - в Чикаго Кобрата се качва на кръга не по-късно от пролетта на 2019 година
Циганските номера не стопираха и откакто победих. Този път панаира го направиха на допинг-контрола. Само тъй като лекарите, които обслужваха процедурата, бяха българи и откакто приключихме желаеха фотография за спомен, от щаба на Фюри ме набедиха в операция на пробите и че съм си извикал свои хора за инспекцията. Пълен парадокс! Даже от самото начало снимаха с телефони, говореха някакви неща и въртяха заканително глави. Предложих им да отидем дружно на друго място, където те кажат и да ме изследват други лекари. Предложих им да отидем незабавно в която болница в София пожелаят в този час на нощта и да дам кръвна проба. Предложих им даже да им дам своя кръв в епруветка, която да занесат за проучване в Англия. Да си вземат за спомен от мощната ми, българска кръв. Разбира се, че отхвърлиха!

Снимка: Lap.bg

- Какво се случи в нощта преди самия мач?
- Не знам в елементи. Аз си легнах. Знам, че е имало разправии сред моите промоутъри, Хенеси и лагера на Фюри. Отново по тематиката за билетите. Те отново са имали искания, че желаят още и още билети. Както споделих, пробваха по всякакъв начин да изнервят ситуацията, да ме извадят от релси, само че това нямаше по какъв начин да стане, тъй като аз бях квалифициран за удари под кръста. Все отново не съм вчерашен. Ако би трябвало да обобщя: непрестанни мръсни игрички и доста, доста на ниска цена поведение от хора, които другояче имат много огромни искания и самочувствие. И въпреки всичко бих желал да отбележа, че в лагера на Фюри не всички бяха такива, имаше и някои готини хора. Не слагам всички под общ знаменател.

- Какво е вашето обръщение към английските почитатели на бокса?
- Да бъдат здрави и щастливи! Да не престават все по този начин да обичат бокса, който във Англия има огромни обичаи. И кой знае? Някой ден бих се боксирал в Англия, пред британска аудитория, тъй като британците са готин народ и това би ми доставило наслаждение.

- Щастлив ли сте през днешния ден?
- Толкова благополучен, колкото бях месец преди мача, в седмицата на мача и в този момент, в дните откакто всичко завърши. Еднакво е щастието ми. Аз съм просто един благополучен човек. Научен съм да се веселя на дребните неща, веселя се на всичко, което Господ ми е дал и продължава да ми дава. Благодарен съм за живота, който имам и за хората, които са в него.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР