Кубрат и Тервел Пулеви счупиха рекордите за най-високо лично тегло

...
Кубрат и Тервел Пулеви счупиха рекордите за най-високо лично тегло
Коментари Харесай

Кубрат и Тервел с рекордно тегло на кантара в Коста Меса

Кубрат и Тервел Пулеви счупиха върховете за най-високо персонално тегло на кантара преди мачовете им на следващия ден сутринта, съобщи bTV. Те ще се бият на галавечер в Коста Меса, Калифорния. Шоуто в фамозната зала „ Хангара “ стартира в 05.00 българско време.


Тервел Пулев закова 96.763 кг за своя мач против Дионардо Майнър (САЩ). Това е повода срещата да бъде закрепена в тежка категория. Американецът беше още по-тежък – 97,603 кг. Вероятната причина за високите килограми е съглашение сред двата щаба. Най-високото персонално тегло на Тервел Пулев преди професионален мач до момента беше 95,9 кг от 2017-а.

Това ще е четвърти американски съперник при експертите за бронзовия медалист от Игрите в Лондон през 2012 година В предходния си мач, още веднъж в Коста Меса, по-малкият брат от фамозната боксова фамилия счупи ребро, само че все пак нокаутира Джоел Ходжгрийн.

Кубрат Пулев също счупи своето върхово достижение като професионален боксьор за най-високо тегло. Кобрата тежи 116,6 кг. преди борбата с Анджей Вавржик (Пол). Това е единствено с 600 грама повече от предходния връх за мача с Кевин Джонсън през 2017. Полякът е 112 кг.

За последно българинът се качи на кръга през лятото на 2022 година, когато отстъпи на Дерек Чисора в Лондон. На професионалния кръг салдото му е 29 победи и 3 загуби.

Съперникът му Вавржик е с актив от 34 победи и две провали. 36-годишният поляк е висок 195 см. Една от загубите на Вавржик е през 2013 година против руснака Александър Поветкин, когато бе нокаутиран. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР