Кубинското правителство е разкрило руска операция за трафик на хора,

...
Кубинското правителство е разкрило руска операция за трафик на хора,
Коментари Харесай

Куба разкри руски канал за трафик на хора с цел набиране на военнослужещи

Кубинското държавно управление е разкрило съветска интервенция за трафик на хора, употребена за замесване на кубинци във войната против Украйна, оповестиха кубинските управляващи, съобщи европейското издание на Politico.

" Министерството на вътрешните работи е разкрило и работи за неутрализирането и разбиването на мрежа за трафик на хора, настояща от Русия, за включване на кубински жители, живеещи там, и даже някои от Куба, във военните сили, участващи във военните интервенции в Украйна ", съобщи кубинското министерство на външните работи.

Властите подхващат правни дейности против трафикантите, съобщи във вторник министърът на външните работи Бруно Родригес в X (бивш Twitter).

Куба осъди рекета за набиране на военнослужещи, като акцентира, че страната " не е част от военния спор в Украйна " и че не желае да наподобява " съизвършител в тези дейности ".

Русия и Куба имат обща история на комунизма и в предишното са били съдружници. През юли Куба бе подложена на обстрел за хипотетично осъществяване на заповеди от Русия, откакто страната се опълчи изрично на избрани формулировки, осъждащи Русия, в взаимното изказване на Европейски Съюз и Латинска Америка по отношение на експанзията на Москва в Украйна.

Кремъл се бори за нови военнослужещи, като през юли увеличи възрастта за приканване в армията на 30 години.

На фотографията: Руски военнопленници се редят на опашка в център за задържане на неразкрито място в Лвовска област, Западна Украйна, 03 август 2023 година Русия и Украйна се упрекват взаимно в малтретиране и неприятно отношение към своите военнопленници, което провокира следствие на Организация на обединените нации при започване на 2023 година (Снимка: EPA-EFE / Vitali Nosach)
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР