Кубинското правителство даде зелена светлина за съществуването на малки и

...
Кубинското правителство даде зелена светлина за съществуването на малки и
Коментари Харесай

Куба даде зелена светлина за съществуването на малки и средни предприятия

Кубинското държавно управление даде зелена светлина за съществуването на дребни и междинни предприятия в страната, заяви официозът " Гранма ", представен от Франс прес. 

Агенцията отбелязва, че мярката е била предстояща от частния бранш, който има все по-голямо наличие в стопанската система на комунистическия остров. Решението обаче визира единствено дребен брой действия и ще влезе в действие едвам след приемането на подобаващ закон. 

Наскоро кубинските управляващи позволиха частната самодейност в множеството от икономическите браншове (с изключение на основни области като медиите, опазването на здравето и образованието). В частния бранш към този момент работят 600 хиляди кубинци - 13% от популацията в трудоспособна възраст на острова с общо 11,2 милиона поданици. Те обаче желаят правна рамка, с цел да могат да основават лични компании, предава Българска телеграфна агенция. 

" С това решение, ние утвърждаваме метода на образуване на икономическите артисти, надалеч оттатък просто признаването на някои от тях ", акцентира кубинският президент Мигел Диас-Канел, представен от в. " Гранма " - печатен орган на Централния комитет на Кубинската комунистическа партия. Той изясни, че оттук насетне управляващите ще работят по правните аспекти на тази промяна. 

" Увеличаването на дейностите ", в които е позволена частната самодейност, обаче " не води до развой на приватизация (на икономиката), тъй като съществуват граници, които не може да бъдат преминати ", предизвести в това време кубинският министър председател Мануел Мареро. 

Кубинското държавно управление на процедура позволява на американски жители и компании да вършат директни вложения и да отпускат заеми на частния бранш на острова. През последните месеци Куба форсира промените за модернизиране на стопанската система, изпаднала в най-тежката си рецесия от 30 години поради американските наказания, пандемията от новия ковид и бюрократичната мудност, отбелязва Агенция Франс Прес. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР