Кубинска парфюмеристка създаде аромат с изненадващи съставки, съобщи Ройтерс. Според

...
Кубинска парфюмеристка създаде аромат с изненадващи съставки, съобщи Ройтерс. Според
Коментари Харесай

Тайната на перфектния парфюм

Кубинска парфюмеристка сътвори мирис с изненадващи съставки , заяви Ройтерс. Според 53-годишната Клара Камалери формулата на неповторимия парфюм някой ден ще даде опция за продажби по света.

Тайната съставна част е листо тютюн.

Тютюнът е една от най-известните кубински експортни артикули. Той се отглежда в западната част на карибския остров, основно в провинция Пинар дел Рио. Там се създават най-известните пури в света. 

От зелените, покрити с жилки листа, след строшаване изтича сок, който се обогатява с алкохол и други съставки, споделя пред Ройтерс Камалери. Нейната лаборатория се намира покрай фамилната къща.

Базираният на тютюн мирис придобива комплектност , добавя парфюмеристката. 

Парфюмът носи името " Витола кубана " (Vitola Cubana). Ароматът е другоземен, изострен и дървесен, съблазнителен и отличаващ се, сподели Камалери. Тя е почнала да прави домашни парфюми през 2018 година, само че бизнесът й е неотдавна, откакто кубинското държавно управление анулира възбраната на частните компании, датираща от революцията на Фидел Кастро през 1959 г. 

" Производството на парфюми е комплицирана работа, освен в Куба, а и на всички места другаде " , сподели Камалери. " Тук има доста провокации - импорт на съставките, електричество, пакетиране, могат да се окажат предизвикателство. "  

Камалери създава също антибактериални гелове и одеколони на основата на с лънчоглед, шоколад, кафе и канела. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР