Куба ще започне от следващата седмица да ваксинира населението си

...
Куба ще започне от следващата седмица да ваксинира населението си
Коментари Харесай

Куба разработва ваксини срещу COVID-19, започва имунизациите

Куба ще стартира от идната седмица да имунизира популацията си с ваксини лична разработка, които са към момента в пробна фаза, оповестиха кубинските управляващи, представени от Франс прес.

Островната страна е единствената в Латинска Америка, която създава пет ваксини. При имунизационната акция, която ще стартира от столицата Хавана и провинциите Сантяго де Куба и Матансас, ще бъдат употребявани двете ваксини в най-напреднала фаза на създаване.

Тези две ваксини - " Абдала " и " Соберана 2 " са тридозови. " Смятаме, че ще успеем да имунизираме 2 % от популацията към юни, 33 % към юли и 70 % към август ", съобщи здравният министър Хосе Анхел Портал.

" Първите имунизации ще послужат като същинско огромно изпитване с вярата, че това ще разреши утвърждението на тези ваксини през юни ", сподели министърът.

Ваксината " Абдала " е минала третата и заключителна фаза на клинични изпитвания, чиито резултати се проучват, а " Соберана 2 " се чака да премине заключителната си фаза на изпитване в средата на май, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР