Ксавие Долан се просълзи при завръщането си в Кан, където

...
Ксавие Долан се просълзи при завръщането си в Кан, където
Коментари Харесай

Отново сълзи в Кан: Режисьорът Ксавие Долан се завърна с „Матиас и Максим”

Ксавие Долан се просълзи при завръщането си в Кан, където показа новия си филм " Матиас и Максим ", съобщи Франс прес. Тридесетгодишният Долан е режисьор на кино лентата и извършва една от основните функции в него.

 
Още от началото на кариерата си Ксавие е чест участник в изданията на кинофестивала в Кан. Сега за трети път се включва в конкуренцията за " Златната палма ", откакто два негови кино лентата към този момент бяха отличени в Кан - " Мамо " завоюва премията на журито през 2014 година, а " Това е единствено краят на света " - огромната премия на журито през 2016 година
 
" Сякаш съм роден тук, връзката ми с Кан е особена ", сподели Долан, преди да изкачи стъпалата пред Фестивалния замък дружно със снимачния екип на новия си филм. След прожекцията на " Матиас и Максим " Долан дълго бе приветстван и това го накара да се просълзи.

 
След като лентата му " Смъртта и животът на Джон Ф. Донован " получи смесени мнения от рецензията, режисьорът от Квебек реши да снима филм, който разказва историята на група другари. Както в " Том във фермата ", Долан е зад и пред камерата, като е в облика на Максим - млад мъж, който пъддържа конфликтни взаимоотношения с майка си и отпътува за Австралия. Във кино лентата са сложени за разглеждане въпроси за любовта, двусмислието, търсенето на себе си, означи Долан. Разменени целувки с приятеля от детинство Матиас във връзка снимане на любителски филм трансформират нещата.
 
Редица подиуми във кино лентата са снимани с носена на рамо камера. В актьорския състав е и Ан Дорвал , снимала се в ролята на майката в " Мамо ".-->
 Ксавие Долан Матиас и Максим Gulliver/Getty Images
Още вести от Кан:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР