Крутите мерки и карантината, наложена над населението във Франция, са

...
Коментари Харесай

Карантината във Франция е спасила 62 000 души от COVID-19

Крутите ограничения и карантината, наложена над популацията във Франция, са избавили живота на 62 000 души. Това стана ясно от изказване на премиера на страната Едуар Филип.
Действията на държавното управление, наложени против разпространяването на COVID-19 в страната за последният един месец са помогнали да се резервира живота на десетки хиляди поданици на Франция. Кабинетът възнамерява поетапното облекчение на режима от 11 май, пишат от BBC.

Към днешна дата близо 23 300 души във Франция са умряли в резултат на инфекцията. Страната се трансформира в една от съществено засегнатите в Европа страни. Броят на инфектираните е над 160 000.

Към средата на идния месец отворени ще бъдат всички магазини и пазари. Кафенетата и заведенията за хранене ще останат затворени, стана ясно още от изказването на Филип. Той съобщи, че носенето на защитни маски би трябвало да продължи “колкото се може по-дълго време”, предават от “Франс 24”.

За да се реализира облекчаването на ограниченията, кабинетът ще стартира всеобщо тестване на хората, които по един или различен метод са имали допир със болестта. Целта е да се вършат 700 000 теста седмично, като началната дата е 11 май.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР