Крути мерки срещу високите сметки за парно е предприела народната

...
Крути мерки срещу високите сметки за парно е предприела народната
Коментари Харесай

Янка Рупкина си отряза радиаторите заради солени сметки

Крути ограничения против високите сметки за парно е подхванала националната певица Янка Рупкина. 83-годишната звезда е повикала майстори да отрежат радиаторите в столичния ѝ апартамент, с цел да бъде сигурна, че няма да навърта отговорности, даже без да си пуска топлото, както се случва с много клиенти.

Рупкина към този момент години наред си патеше от солени сметки, които едвам успяваше да покрие. Допреди няколко години, когато я наградиха с пожизнена пенсия от 700 лв., легендата на фолклорната музика получаваше едвам 230 лв. за повече от половин век на сцената. През зимата обаче даваше съвсем цялата сума на топлото, тъй като получаваше честитки по 150 лв. на месец, макар че бе декларирала, че не желае да употребява услугите за отопление на сдружението.

Сега Янка се отоплявала на ток, само че отново гледала да икономисва. Живеела най-вече в една от стаите на жилището си, изключително откогато през 2020 година загуби брачна половинка си Георги, с който бяха щастливо женени повече от 60 години.

Георги Рупкин бе прочут герой и умря таман отпразнувал 90-годишен празник в разгара на първата вълна от пандемията. Заради ковид овдовялата Янка не можа да го изпрати в последния му земен път, както прилича, защото имаше наложени ограничавания за провеждането на погребения.

Сега иконата на националната ария у нас запълва самотата със срещи със своите внуци и правнуче и към момента духът ѝ не е паднал.

„ Пенсиите са дребни, не стигат за медикаменти или за храна. Трудно е ситуацията, само че би трябвало да се борим. Ние, българите, сме яки, доста сме се борили за всичко и постоянно сме побеждавали. Ще победим и в този момент този вирус. Пожелавам на всички българи по света и у нас да се поддържаме едни други, нали „ Съединението прави силата “, декларира певицата.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР