Крум Зарков изпъкна с интересен коментар за начина, по който

...
Крум Зарков изпъкна с интересен коментар за начина, по който
Коментари Харесай

Зарков: Нито хартиеното, нито машинното гласуване са панацея

Крум Зарков изпъкна с забавен коментар за метода, по който се гласоподава за изборите.

Би било добре Изборният кодекс повече да не бъде променян безумно - това разяснява някогашният длъжностен министър на правосъдието Крум Зарков.

" Измъчихме хората с непрекъснатите промени, а на тези избори се появи и казус - освен, че сме смесили два способа на гласоподаване, само че съумяха някак с дружни сили политическите сили и виновните институции да създадат по този начин, че едната неделя да се гласоподава по един метод, а другата - по различен ", сподели пред Българска национална телевизия той.

Според Зарков изборите са доста неприятно проведени, а отговорност за това носят ЦИК и Министерски съвет, които е трябвало да работят в синхрон.

" Ако за ЦИК може да има бележки, то ролята на Министерски съвет в организацията на изборния развой беше съвсем никаква и следствията ги виждаме ".

Всеки народен представител носи глава на раменете си. Нито хартиеното, нито машинното гласоподаване са панацея, каза Крум Зарков, написа blagoevgrad24.bg.

" Плюсовете на машинното гласоподаване, които аз пазя, че те първо разрешават недействителни бюлетини. Второ, те позволяваха машинното броене на гласовете, тъй че да не виждаме задраскани протоколи, само че законът беше сакат. Вторият проблем е когато дава способа бях съчетани - по този начин се реализира резултат, в който минусите на всеки един тип гласоподаване изпъкват ".

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР