Круизният кораб SeaDream II ще акостира на Морска гара Бургас

...
Круизният кораб SeaDream II ще акостира на Морска гара Бургас
Коментари Харесай

Круизният кораб Морска мечта II акостира в Бургас

Круизният транспортен съд " SeaDream II " ще дебаркира на Морска гара Бургас на следващия ден. Посещението му в морския град идва след няколкогодишно спиране на круизните пътувания поради геополитически проблеми в Черно море и Коронавирус пандемията.

11-дневното пътешестване на плавателния съд стартира на 21 септември от Пирея и включва посещаване на остров Скиатос, Кавала в Гърция, остров Бозкаада и Гемлик /Турция/, Бургас /България/. У нас гостите са декларирали екскурзии до Несебър и Созопол.

След Бургас " Seadream II " се насочва към румънското пристанище Костанца, Одеса /Украйна/, Варна /България/ и ще завърши пътуването си в Истанбул /Турция/.

На борда му са 65 пасажери, минали цялостен имунизационен цикъл, в това число и екипажа. Екскурзоводите и водачите на рейсове също са имунизирани, увериха от обслужващата туристическа компания.

Пътниците са най-вече от Съединени американски щати, само че има и туристи от Англия, Канада, Норвегия, Германия, Дания и Швейцария. Следващото идване на мега-яхтата в Бургас е планувано за 3-ти октомври. Тогава корабът ще дойде от Истанбул и след визитата си в Бургас е планувано да отплава към гръцките острови Лемнос, Миконос, Милос, Хидра, Пирея (Атика).

Очакваният добър сезон на круизните плавания през Морска гара Бургас за идната 2022 година е пиииланиран да започва в средата на месец април и да продължи до края на октомври.

Автор: Елеана Цанова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР