Крокодил в река Прозерпин в австралийския щат Куинсланд доплува до

...
Крокодил в река Прозерпин в австралийския щат Куинсланд доплува до
Коментари Харесай

Крокодил изяде акула в Куинсланд

Крокодил в река Прозерпин в австралийския щат Куинсланд доплува до уловена от риболовец акула и я нагълта цялата пред очите на слисания мъж. Случката е записана на видео и публикувано в интернет, заяви АВС.

Дан Джонсън решил през почивните дни да отиде за риба. Когато хвърлил въдицата от брега на реката, на кукичката се закачила дребна акула. Докато се опитвал да я извади от водата, акулата се заплела в остаряла въдица.

„ Хванах акулата и се пробвах да я измъкна от водата. Внезапно забелязах мощно раздвижване малко по-нататък по брега. Хората започнаха да крещят: „ Внимавай, идва! “ – споделя мъжът. Няколко секунди по-късно до брега доплува четириметров крокодил и погълна акулата цяла.

Джонсън сподели, че в живота си постоянно е срещал крокодили, защото е израснал в тази околност, само че нормално ги следи отдалеко. „ Никога до момента не съм виждал от толкоз близо крокодил, който гълтам плячката си. Почти усещах диханието му, а това беше впечатляващо “, сподели той.

Австралиецът означи, че е имал опцията да прегледа всеки белег и всяка бойна рана по муцуната на крокодила.

Мъжът е снимал случката. Той се надява, че записът ще помогне на хората да схванат, че в реката има крокодили и би трябвало да бъдат по-внимателни.

„ Уважавайте дивите животни, не ги наранявайте и се дръжте извънредно внимателно “, сподели Джонсън, който предизвиква хората да снимат животни, само че да не се пробват да ги хранят.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР