Кризите и решенията след изборите, Русия или ЕС, цената на

...
Кризите и решенията след изборите, Русия или ЕС, цената на
Коментари Харесай

Парламент 49: Дебат за кризите и решенията след изборите


Кризите и решенията след изборите, Русия или Европейски Съюз, цената на живота - тези тематики разясниха в предаването „ Тази неделя “ Георги Кадиев от „ Левицата “, Станимир Илчев от Национална движение „Симеон Втори" и Петър Москов от КОД.

“Нашата позиция е ясна и безапелационна, че паметникът на Съветската войска е знак на паметта на това, което се е случило по време на Втората международна война. Символ на една войска, която е дала 13 млн. Жертви и една страна, която е дала 27 млн. жертви. Неговото място е там, където е. Първото решение за пренасяне на паметника е от 1991 година на Столичния общински съвет. Повдигането на това е чисто политическа ”, сподели Георги Кадиев.



“Аз не бих употребявал глагола премахнем, а преместим. Крайно недопустимо е тъкмо в разгара на предизборната акция на българите да се устройва едно на ниска цена представление. Вижте поляризацията, което стана за броени часове, какво обслужва тя двата блока не левите и на десните. Едните ще бъдат бранители на правдата и мъченици, а другите ще бъдат нахални агресори по отношение на културното завещание ”, сподели Станимир Илчев.



“Мястото на този шмайзер на армията на пролетарската гражданска война не е в центъра на София. И не, тъй като няма културна и историческа стойност, той е знак на подчинението, на зависимостта ни от предишното. Докато не се отървем от зависимостите си в предишното, то няма по какъв начин да приказваме за бъдещето. Ние инициирахме подписка и направихме фондация, с цел да има монумент на всички български починали герои ”, сподели Петър Москов.



Русия или Европейски Съюз

“За коалиция “Левицата ” няма спор по това отношение. Ние сме евроатлантически насочени и нямаме спор във връзка с участието ни в Европейски Съюз и НАТО. Ние считаме, че влизането ни в еврозоната би трябвало да е тогава, когато България бъде подготвена и има приходи, които са най-малко на 80% от европейските, а сега са на 52%. Едно незабавно влизане в този момент и незабавно по-скоро ще има негативи, в сравнение с позитиви ”, добави Георги Кадиев.

“Ние не трябва да мислим и да приказваме за Русия само в светлината на тази ужасна война. Не хората стартират войните, а техните водачи. Кликата в Кремъл стартира тази война и да вменяваме това в грехопадение на съветския народ е погрешно. България е в Европейски Съюз и в НАТО и това е мястото, където Национална движение „Симеон Втори" я сложи ”, счита Станимир Илчев.

“Евроатлантическите полезности са крепко пазарно общество, външна и вътрешна национална сигурност и животът като най-висша полезност. Християнските полезности върху, които е построена европейската цивилизация, са европейските полезности ”, съобщи Петър Москов.

Цената на живота

“Единственото, което може да направи страната са законови ограничения и промени в надзорни институции, които се избират от Народното събрание. Това са таван на надценката на питателните артикули, закон за облагане на свръхпечалбата в браншове, които има някакъв тип картализиране - банков, храни, телекомуникационен ”, сподели Георги Кадиев.

“Законодателите би трябвало доста незабавно да пипнат всички тези текстове. Ние нямаме закон за търговията. Спекулата би трябвало да получи законодателна норма и да бъде кодифицирана. Ние не работим с естествен бюджет. Новото Народно заседание би трябвало форсирано да създаде бюджет. Трябва да се обмисли доста добре дефицитът ”, счита Станимир Илчев.

“Причината за обезценяването на парите ни са две и те политически - социализма и зеленизма ”, добави Петър Москов.

Повече гледайте във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР