Кризисният комитет на Световната здравна организация (СЗО) за COVID-19 е

...
Кризисният комитет на Световната здравна организация (СЗО) за COVID-19 е
Коментари Харесай

Кризисният комитет на СЗО: Не бива да се намалява бдителността към COVID-19

Кризисният комитет на Световната здравна организация (СЗО) за COVID-19 е „ единомислещ “ в убеждението си, че не е „ времето да понижаваме бдителността си “, сподели през днешния ден неговият ръководител доктор Дидие Хусен, представен от Франс прес.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31295
„ Ситуацията надалеч не е завършила във връзка с пандемията COVID-19 “, сподели французинът по време на брифинг на СЗО в Женева.

Поради това генералният шеф на организацията Тедрос Аданом Гебрейесус сподели, че към момента поддържа изключителната обстановка в публичното опазване на здравето в интернационален мащаб поради COVID-19, което е най-високото равнище на паника на СЗО.

„ Нашите наблюдения са, че обстановката надалеч не е завършила във връзка с пандемията от COVID-19, циркулацията на вируса към момента е доста дейна, смъртността остава висока и вирусът се развива по непредвидим метод “, предизвести доктор Хусен в миг, когато от ден на ден страни отстраняват всички или част от здравните ограничавания, въведени за надзор на ковид.

„ Сега не е моментът да понижаваме бдителността си, в противен случай, и това е извънредно мощна рекомендация от Комитета “, акцентира доктор Хусен, призовавайки страните членки да „ преразгледат своята национална политика, да оценят дейностите си и да се приготвят за нови старания ".

„ Сега не е моментът да се отпускаме по отношение на този вирус, да демонстрираме уязвимост в наблюдението, тестването и докладването, немарливост в ограниченията за публичното и обществено опазване на здравето и без безучастие, когато става въпрос за имунизация “, прикани ръководителят на Кризисния комитет.

„ За COVID-19 имаме положителни вести “, призна пък шефът на СЗО. „ Миналата седмица регистрирахме най-ниския брой смъртни случаи от COVID-19 от първите дни на пандемията “, сподели той, като побърза да добави, че някои страни към момента изпитват растеж в инфекциите тази седмица, което оказва напън върху здравната им система. Тедрос обаче добави, че „ способността ни да следим трендове е компрометирана от забележителното понижаване на тестванията “.

Светът „ не третира рецесиите, засягащи чернокожите и белите по един и същи метод “, добави генералният шеф на СЗО, сравнявайки вниманието, отделяно на Украйна, и това на други страни. „ Цялото внимание, което се отделя на Украйна, е доста значимо, несъмнено, тъй като обстановката там има въздействие върху целия свят, само че даже и част (от това внимание) не се отделя на Тигре (района на Етиопия, подложен на блокада), на Йемен, Афганистан, Сирия и всички останали “, сподели на конференция Тедрос Аданом Гебрейесус.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР