Кризисен щаб ще заседава днес в областната администрация на Бургас,

...
Кризисен щаб ще заседава днес в областната администрация на Бургас,
Коментари Харесай

Специални заграждения ограничават теча на мазут от потънал кораб край Созопол

Кризисен щаб ще заседава през днешния ден в регионалната администрация на Бургас, след подадения сигнал за теч на мазут край Созопол.

Созопол

Вчера замърсяването беше лимитирано със специфични бонови заграждения. Екип на Морска администрация откри, че течът е от потъналия през 1921 година транспортен съд " Мопанг ", който е попаднал на мина край остров „ Свети Иван " и от резервоарите му през годините е изтичало по малко мазут. След последните няколко стихии, които подвигнаха вълнението на морето, от десетина дни бяха регистрирани мазутни замърсявания по плажовете към Созопол.
 Мазутно леке в Созополския залив Мазутно леке в Созополския залив
Екологична бомба, заредена с тонове мазут, цъка на дъното на Созополския залив. Сигнал за голямо мазутно леке на 2 км от остров "Свети Иван " през днешния ден вд...

По данни от архивите на Порт Бургас корабът „ Мопанг " е имал 650 тона мазут в резервоарите си. Пробите от мястото на разлива през днешния ден се изследват в лабораторията на „ Басейнова дирекция " във Варна, а от екоинспекцията в Бургас оповестяват, че водите по плажовете не са рискови за плажуващите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР