Кризата в Перник се задълбочава, стана ясно , че обемът

...
Кризата в Перник се задълбочава, стана ясно , че обемът
Коментари Харесай

Борисов отпусна още 30 млн. лв. за водната криза в Перник

Кризата в Перник се задълбочава, стана ясно, че размерът на язовир Студена наближава така наречен мъртъв размер. Днес започва спешният проект, който ще бъде изпълнен на четири стадия.

Ще бъде построен нов магистрален водопровод, планува се и замяна и ремонт на вътрешно-градската ВиК мрежа. Липсата на вода в Перник, обаче, ускори словесните престрелки сред водачите на ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Днес министър председателят още веднъж посети града и подсети, че партията му ръководи Перник от 4 години. В отговор левицата се събра на изключително съвещание и реши да изиска избор на съмнение към правителството- за неуспех в политиката по околната среда и водите. Преди минути завърши изключителна среща в Министерски съвет за рецесията в Перник.

На изключителната среща при премиера Бойко Борисов участваха министърът на финансите, министърът на вътрешните работи, министърът на стопанската система, както и заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. На нея беше решено и признато разпореждане, с което се отпускат 35 млн. лева за Перник и за разрешаване на водната рецесия там. С тези пари ще се подхващат и осъществят 3 съществени ограничения - ще бъде прокаран напълно нов тръбопровод към града, ще бъдат ремонтирани пречиствателните страници, както и ше стартира огромен план за замяна на ВиК мрежата, тъй че да се реши казусът, при който сега, в който се пусне вода по тези тръби, те се пукат.
Бойко Борисов - министър-председател: 30 млн. на следващия ден ще бъдат разпоредени по сметките на общината, преди няколко дни - 3 млн. и още един милион, тъй че стават към 35 млн. до тук. Планът ми е даден от кмета - той включва магистрален нов тръбопровод, ремонт на пречиствателните станции, ремонт на канализацията на града.
Станислав Владимиров - кмет на Перник: С днешните 35 млн. и с идния огромен воден план 120 млн. действително ние ще осигурим чисто нови пречиствателни станции и цялостна замяна на ВиК мрежата. Не е правено последните 70 години, евентуално няма да бъде направено през идващите 60.
Премиерът заяви, че Икономическа полиция работи за сигнали за нередности в цялата страна, има събрани много материали. Те ще бъдат докладвани на Специализираната прокуратура, заяви министър председателят. В момента, в който това бъде направено, основният прокурор ще може да се задейства по тях.
 © Александър Марков       Нивото на язовир Нивото на язовир "Студена " доближи мъртвия си размер
Кризата в Перник се задълбочава, равнището на язовир "Студена " доближи мъртвия си размер. Проблемът с водоснабдяването в града изостри политическият звук м...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР