Кризата в Перник се задълбочава, нивото на язовир "Студена" достигна

...
Кризата в Перник се задълбочава, нивото на язовир "Студена" достигна
Коментари Харесай

Борисов свика спешно заседание, язовир Студена стигна мъртвия си обем

Кризата в Перник се задълбочава, равнището на язовир "Студена " доближи мъртвия си размер. Премиерът Бойко Борисов подреди инспекция на всички ВиК сдружения в страната. След това свика на среща в Министерския съвет всички, които имат отношение към водната рецесия в Перник.

"Работим интензивно за решаването на казуса с водата в Перник и страната ще спомага с всичко, което може. Очаквам още през днешния ден общината да приготви писмено всичко належащо за разпределяне на финансова помощ от държавното управление. Продуктивно ще бъдат направени тези неща – магистрален тръбопровод, ще работим по новата и остарялата пречиствателна станция и ще влезем в града да му помогнем на кмета с сериозните сектори да подменим водопроводите и канализационните системи. Призовах всички ВиК сдружения в страната да вземат нужните ограничения, с цел да не стига и в други райони до проблем с водата ", разяснява Борисов.

Днес започва спешният проект за водоснабдяване на Перник, който ще бъде изпълнен на четири стадия. Работата по полагането на различния тръбопровод, дълъг километър, стартира през днешния ден и ще коства на страната над 2 млн. лв..

В неделя министърът на стопанската система Емил Караниколов, зам.-министърът на районното развиване Николай Нанков и регионалният шеф Емил Костадинов за следващ ден бяха на място в Перник и продължиха с обследването на водопреносната мрежа на града. Те се срещнаха с научните ръководители, ангажирани с намирането на решения за обезпечаването на спомагателен дебит към бент. "Студена ". Запознаха се и с плановете, които на следващия ден ще бъдат предоставени за утвърждение от Басейновата дирекция към Министерство на околната среда и водите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР