Кризата в Израел ще бъде една от темите на двустранните

...
Кризата в Израел ще бъде една от темите на двустранните
Коментари Харесай

Белият дом: На срещата си Байдън и Си Цзинпин ще обсъдят израелския конфликт

Кризата в Израел ще бъде една от тематиките на двустранните диалози сред президента на Съединени американски щати Джо Байдън и китайския президент Си Цзинпин, Съединени американски щати приветстват опцията за Китай да поддържа Израел и да изпрати филантропична помощ в района, съобщи през днешния ден пред кореспонденти представителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. 

Байдън ще се срещне на следващия ден онлайн със своя китайски сътрудник за първи път от една година в границите на срещата на високо ниво на Азиатско-Тихоокеанското икономическо съдействие в Сан Франциско. Това ще бъде едвам втората среща на двамата водачи, откогато Байдън встъпи в служба през януари 2021 година.

Байдън съобщи, че задачата му по време на диалозите със Си ще е да бъде възобновена естествената връзка сред двете суперсили, в това число контактите сред въоръжените им сили. Той добави, че се пробва да промени връзките на Съединени американски щати с Китай към по-добро след интервал на напрежение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР