Кризата между каталунските и испанските власти се задълбочава. Властите в

...
Кризата между каталунските и испанските власти се задълбочава. Властите в
Коментари Харесай

Напрежението в Каталуния се увеличава

Кризата сред каталунските и испанските управляващи се задълбочава. Властите в Мадрид призоват водача на самостоятелната област Карлес Пучдемон да съблюдава закона. Той на собствен ред насочи рецензии към крал Фелипе, че подценява волята на милиони каталунци, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

Каталуния ще разгласи самостоятелност най-късно в понеделник. Заканата пристигна от президента на испанската провинция.

„ Моето държавно управление няма по никакъв метод да промени ангажираността си към мира и спокойствието, само че в това време ще бъдем твърди към нещата, които би трябвало да създадем ”, съобщи Карлес Пучдемон

" Карлес Пучдемон сподели, че освен е водач, който върви против закона, само че и се е откъснал от действителността. Неуместно е, че той припомня на краля за конституционните му отговорности, в случай че стигнахме до тук, точно тъй като господин Пучдемон не помни за своите ”, съобщи вицепремиерът на Испания.

Междувременно Христо Стоичков се извини за изявление по адрес на испанския вицепремиер. Футболистът упрекна нея, дядо й, татко й и даже малолетния й наследник, че били почитатели на някогашния испански деспот Франсиско Франко. Вицепремиерът се закани, че ще го съди и последва опрощение от страна на Камата.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР