Криза в парламента.Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов описа ситуацията

...
Криза в парламента.Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов описа ситуацията
Коментари Харесай

Борисов: Криза в парламента, ПП не си държат на думата

" Криза в Народното събрание ".Така водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разказа обстановката с избора на шеф и подуправител на НЗОК пред Младежката организация на партията в Сливен. Според Борисов от „ Продължаваме промяната ” не си държат на думата, защото „ договорката ” е била подуправителят на Касата да бъде на ГЕРБ, а шефът на Политическа партия. Той посочи, че е приел това предложение на Кирил Петков на доверие.

„ Те се изкълчиха и макар, че мина гласуването, не стана красиво. Не стана по този начин, както една сходна формула на ръководство би трябвало да работи. Макар че в медиите излезе, че все едноНиколай Денкове пристигнал и ни се е предиздвикал – това беше внушението, това не е правилно. На ГЕРБ мога да се карам единствено аз. А на мен – никой ”, съобщи Борисов.

Борисов още веднъж уточни, че здравният министър, зам.-министрите, шефът на НЗОК, финансовият министър, който следи процесите на финансиране са от „ Продължаваме промяната ” и поради това недоумява по какъв начин техният подуправител може да направи „ спекулация ”. По думите му няма разумно пояснение за какво от ГЕРБ би трябвало да отдръпна подуправителя на Здравната каса. Заради това са се разбрали да отдръпват и шефа, и подуправителя.

„ Истината е, че Мария Габриел ми беше написала, че с Денков желаят да ме видят. Аз им споделих - „ Не, ще се видя с Асен Василев и Христо Иванов ”. Час и нещо говорихме, зададох си моите въпроси, Асен Василев беше правилен. Заради това съм извикал и Влади Горанов, с цел да спорим или да ни изясни кое, по какъв начин и за какво. Излязохме дружно, казахме пред медиите, че взимаме двете оставки, връщаме крачка обратно, с цел да работим градивно и за идващите избори на регулатор. Това е хронологията. Аз работя добре с Николай Денков, той ми е бил зам.-министър. Но процесът, който направихме – сполучлив, беше сред Асен Василев Христо Иванов и мен ", сподели още Борисов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР