Критики валят към ИТН и Слави Трифонов след поредната му

...
Критики валят към ИТН и Слави Трифонов след поредната му
Коментари Харесай

Ивайло Дичев: Оставете политиката. Поведението на ИТН поставя под въпрос самите основи на човешкото общество

Критики валят към Има Такъв Народ и Слави Трифонов след следващата му спонтанна непредсказуема постъпка, която евентуално ще тласне страната към неустойчивост.

" Оставете политиката. Поведението на Има Такъв Народ слага под въпрос самите основи на човешкото общество, показва проф Ивайло Дичев във Facebook.

За следващ път те унищожават границата сред обществено и частно, публично и импровизирано. Още когато почнаха да вадят реплики от диалози на четири очи и с тях да позорят евентуалните си сътрудници беше станало ясно, че с тях няма по какъв начин да се взаимодейства - в този момент в тази работа навлезе технологията на подслушването (аз мисля напълно целеустремено извършено).

И има хора, които се радват на тази " бистрота " и " почтеност ", дори и други партии демонстрират подготвеност да пуснат записи от вътрешните си полемики. А правоохранителните органи нехаят за противозаконното подслушване.

Представете си в каква посока вървим: всяко разискване на някаква тематика, всяка догадка, даже всяка метафора може да се трансформира в обвиняване. И значи - завършек на полемиките, ще приказваме единствено това, което несъмнено се харесва на публиката, пред която във всеки миг може да се показват " задкулисието " на нашите криволичещи съображения?

На идващия стадий някакви устройства ще влязат в мозъка ни и ще разгласяват в действително време мислите ни. И няма да смеем да мислим, нали?

Моля не се хващайте на тази химера на прозрачността, колкото и да ни изкушават новите технологии. Хората, политици или не, дават отговор за обществените си позиции, не за пътя, по който са стигнали до тях.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР