Критики към кабинета по повод Шенген и към наследника си

...
Критики към кабинета по повод Шенген и към наследника си
Коментари Харесай

Президентски секретар нападна правителството за Шенген: Това си е провал, а нека Кирчо, Мирчо да ме определят като путинист или какъвто и да е

Критики към кабинета във връзка Шенген и към наследника си на поста насочи двукратният някогашен министър на защитата и сегашен секретар по сигурност и защита на президента Димитър Стоянов. „ Няма що, грандиозни триумфи на тагаревото държавно управление! “, разяснява иронично той в своя фейсбук профил. Ето какво още написа Стоянов:

„ Ми не е добре да се манипулира публичното мнение. Още повече когато си застанал пред български боен контингент.

Вчера министърът на защитата декларирал: „ Сериозен триумф за държавното управление ни е приемането на България в Шенген. За половин година държавното управление съумя да обезпечи събаряне на глобите първо от Нидерландия, по-късно и от Австрия – въпреки и отчасти. “

Каква е обаче истината:

– Правителството не съумя да извърши главният си приоритет „ Влизане в Шенген до края на 2023 година “ Тук не става въпрос за отчасти, а пълноправно участие до края на 2023 година Не стига, че клекна за въздушен и морски Шенген, ами и одобри осъществяването на унизителни спомагателни условия. Няма що, величествен триумф е „ свалянето на глобите на Австрия – въпреки и отчасти “! Това си е неуспех, а дано Кирчо, Мирчо да ме дефинират като путинист или какъвто и да е.

– Дали Тагарев е наясно по какъв начин са свалени глобите от Нидерландия? Европейската комисия изпрати задача в България по време на служебното държавно управление. Излезе с първи драфт в който се удостоверява свалянето на Механизма за съдействие и инспекция при започване на м. юни, преди да пристигна на власт държавно управление на Денков. Окончателният отчет бе показан при започване на юли. И къде е ролята за събаряне на нидерланските наказания от държавното управление на Денков? А да, да се оповести постигнатото от служебния кабинет. Чудесно!

Няма що, грандиозни триумфи на тагеревото държавно управление! “, написа Димитър Стоянов.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР