Критични 10 дни преди да се разбере ще има ли

...
Критични 10 дни преди да се разбере ще има ли
Коментари Харесай

Борбата с COVID-19: Прогноза за критични 10 дни с много болни и починали

Критични 10 дни преди да се разбере ще има ли ново затваряне на страната. Полагат се старания това да не се случи, разгласи служебният министър председател Стефан Янев.

В болница „ Лозенец “ би трябвало да е един от центровете за лекуване на пациенти с Коронавирус в тежко положение, което да е в помощ на запълващите се лечебни заведения. Според последната заповед на столичната РЗИ в развой на откриване са още 30 кревати. Към този миг обаче няма информация по кое време и по какъв начин звеното ще приема заболели.

В последните 24 часа са инфектирани 5178 инфектирани, 124 души са умряли. 2 321 са излекувани, а в болница са над 7 500.

Премиерът Стефан Янев съобщи, че към този момент ограниченията остават щадящи и се поставят старания да не се стигне до цялостно затваряне. Ще бъдат разкрити и спомагателни интензивни кревати.

Полагат се старания децата да се върнат присъствено в учебно заведение до 10 дни, съобщи министър председателят по време онлайн включване в обществените мрежи, в което дава отговор на въпроси на жителите.

„ Част от напъните е намиране на опция за в допълнение тестване на децата със специфични щадящи проби. Искам да успокоя родителите, те ще имат право на избор. Родителите, които не харесват тези проби, имат правото да оставят децата си на образование онлайн “, изясни Стефан Янев.

Според премиера концепцията е със зеления документ да се усили тестването, което да разкрие и част от скритата заболеваемост.

„ Целта ни е пазим живота и здравето на хората посредством основаване на условия за повишение на потенциала на здравната система “, изясни той.

Янев сподели, че съгласно първите данни, с които държавното управление разполага, пикът на вълнат може би е в развой на преодоляване.

„ Период на висока смъртност и високи стойности в броя на записаните нови случаи на ковид следва в идващите 10 дни. А дали ограниченията дават резултат, ще стане ясно в средата на идната седмица “, сподели математикът Николай Витанов.

Допълнителните кревати към този момент са в развой на откриване.

„ Допълнителната инсталация, която е нужна за всяко едно легло, не е налична сега, не са налични и хората – в този момент сме на минимума като личен състав “, изясни обаче доцент Радосвет Горнев – шеф на болница „ Лозенец “.

На среща с посланиците на Европейския съюз, здравният министър съобщи, че в случай че актуалните ограничения не дадат резултат, единствена опция е цялостният локдаун.

Днес и Хасково е в тъмночервената зона. Други пет област са в най-критичните стойности - над 1000, най-тежко е в Монтана и в София.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР