Критична ситуация в Перник - двама строители, турски граждани, протестираха

...
Критична ситуация в Перник - двама строители, турски граждани, протестираха
Коментари Харесай

Ето защо строителни работници заплашиха да скочат от 6-етажна сграда

Критична обстановка в Перник - двама строители, турски жители, стачкуваха на покрива на 6-етажна постройка в понеделник. В продължение на часове те се бяха качили на перваз на върха на блока, който строят. До недоволството се стигна поради неизплатени средства за свършената работа, настояват строителите. Те са наети от кърджалийска фирма-посредник, която ги изпозлва по няколко обекта в България. По техните думи обаче, откогато са почнали работа не са получавали парично заплащане.

“Изплащано им е нещо под формата на храна ", сподели пред NOVA кметът на Перник Станислав Владимиров, който е остава на мястото на митинга на служащите през целия ден. 

Владимиров остава с служащите през целия ден. “Те ми описаха за всички несгоди, които са претърпели в нашата страна, за униженията, които са търпели от въпросния господин ",  описа Владимиров.

Вчера служащите желаеха притежателят на кърджалийската компания да им се извини обществено. Той е арестуван от полицията. Образувано е досъдебно произвеждане. 

Очаква се цялата дължима сума да бъде изплатена. Въпрос на определяне е каква е тя, разясни още кметът на Перник.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР