Кристофър Паолини извървява дълъг път от 2002 година, когато публикува

...
Кристофър Паолини извървява дълъг път от 2002 година, когато публикува
Коментари Харесай

Кристофър Паолини отново ни пренася в магическата земя Алагезия

Кристофър Паолини извървява дълъг път от 2002 година, когато разгласява самичък дебютния си разказ „ Ерагон “. Едва осемнайсетгодишен Паолини първо продава книгата единствено в родния си град Парадайз Вали, Монтана. След това стартира да обикаля учебни заведения и библиотеки в щата, преоблечен в феодален костюм, с цел да чете и изяснява творбата. Така се стига до съдбоносна среща, която води до публикуването на втори тираж на книгата от " Рандъм Хаус " през 2003 година
Последвалите три продължения и едноименната екранизация на „ Ерагон “ през 2006 година носят международна популярност на Кристофър Паолини. Той е включен и в международните върхове на „ Гинес “ като най-млад създател на бестселърова поредност.
Най-новата му книга „ Вилицата, Вещицата и Драконът “ събира три описа, които още веднъж потапят читателя във фантастичния свят на дракони, джуджета и завършения. Любопитен факт е, че сестрата на Кристофър Анджела е съавтор на един от разказите.
В изявленията във връзка излизането на „ Вилицата, Вещицата и Драконът “ Паолини споделя, че това няма да е последната книга за Алагезия и даже работи по пети разказ, с който да зарадва правилните фенове на драконовия ездач Ерагон.
За книгата
Скитник и прокълнато дете.
Магии и заклинания.
И несъмнено, дракони.
Изминала е година, откогато Ерагон напуща познатите му земи в търсене на идеалното място, на което да образова ново потомство Драконови ездачи. Очаква го доста работа: да построи голямо здание, в което да приюти драконите и своите другари, да обезпечи прехраната им, да пази драконовите яйца. Да приобщи войнствените ургали и горделивите елфи. В този тежък миг от злободневните задания го откъсва привидение от Елдунари. Неочаквани посетители му оказват помощ да вземе значимо решение, а една остаряла ургалска легенда му дава нова тенденция.
Тази книга съдържа три описа, измежду които и фрагмент от записките на незабравимата магьосница и врачка Анджела... написани от сестрата на Кристофър – Анджела Паолини, въодушевила облика на билкарката!
Добре пристигнали още веднъж в света на Алагезия!
 
 
 
 
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР