Кристо е прочут със своите зрелищни „опаковъчни акции. Когато се

...
Кристо е прочут със своите зрелищни „опаковъчни акции. Когато се
Коментари Харесай

Кристо в действие: идва ред и на Триумфалната арка в Париж

Кристо е фамозен със своите зрелищни „ опаковъчни " акции. Когато се намира в креативна фаза, Кристо не си пада по изобилните трапези, написа организация ДПА. Опитах се да обядвам, само че в действителност избирам да работя на празен корем, сподели 84-годишният създател на една среща в Мюнхен, проведена от списанието на седмичника „ Ди Цайт " – „ Цайтмагацин ". „ Така човек се усеща по-лек и по-буден ", добави Кристо и посочи, че изключително обича кисело мляко и чесън. „ Но другояче не съм доста по яденето. "

В момента Кристо има доста работа. 25 години след сензационното пакетиране на Райхстага в Берлин, в този момент е ред на Триумфалната арка в Париж. „ Мечтая само за това: да амбалирам напълно Триумфалната арка ", съобщи създателят, който живее в Ню Йорк.

Кристо и брачната половинка му Жан-Клод, която умря през 2019, още преди 50 години замислят да опаковат тази най-прочута парижка забележителност. Проектът обаче беше утвърден едвам в този момент – и то за доста къс период. Кристо признава, че към този момент е бил изгубил вяра. Творецът има намерение да забули Триумфалната арка с 25 000 квадратни метра сребристо-син плат и да показа творбата си пред публиката в интервала 29 септември – 4 октомври 2020 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР