Кристина Николова, Калина Бояджиева, Кирил Илиев и Иван Кръстанов заеха

...
Кристина Николова, Калина Бояджиева, Кирил Илиев и Иван Кръстанов заеха
Коментари Харесай

Четирима българи оглавиха ранглистите в своите категории на световната федерация по кикбокс

Кристина Николова, Калина Бояджиева, Кирил Илиев и Иван Кръстанов заеха първите позиции в обновената класация на международната федерация по кикбокс. Четиримата ни национали в леките стилове на татами станаха №1 в своите категории, откакто завоюваха международните трофеи в Португалия преди седмица.

Капитанът на тима по кикбокс на татами Кристина Николова е водач в класацията при дамите в жанр киклайт контакт в категория до 50 кг.

При мъжете международният ни първенец Иван Кръстанов доближи върха в ранглистата на WAKO в жанр киклайт контакт при 79-килограмовите, а международният първенец Кирил Илиев стана №1 в жанр лайт контакт в категория до 57 кг.

В същински феномен се трансформира трикратната международна шампионка по кикбокс от шампионата на планетата провело се в Албуфейра Калина Бояджиева. 17-годишната ни национална състезателка оглави подреждането в ранглистата при дамите в жанр пойнт файтинг и е на крачка от първото място в киклайт и лайт контакт. След като бяха нанесени данните в формалната статистика на ранглистата на международната федерация WAKO стана ясно, че през 2023 година шампионката ни е натрупала актив от 218 точки в жанр пойнт файтинг, които са изцяло задоволителни да оглави класацията на най-хубавите кикбоксьорки в света.

През актуалната година Калина Бояджиева завоюва две първи места на европейска купа в Карловац, две златни оценки на международна купа в Италия и три международни трофеи в Португалия, като на всяко едно от надпреварите тя записа по четири поредни победи по пътя си към върха.

Това достижение е същински възторг в кикбокса, защото Бояджиева е на крачка да оглави още две ранглисти и да стане безспорен първенец на първенците и в трите татами стила при дамите в категория над 70 кг. Тази ранглиста ще бъде налична след първото интернационално съревнование по кикбокс през 2024 година - Това ще е Европейска купа през месец февруари, само че не е ясно дали Калина ще взе участие там, тъй като следващата година тя ще се концентрира напълно към квалификациите за олимпийския шампионат по таекуондо, където преследва продобиване на квота за Игрите в Париж.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР