Кристина Благоева пищяла и се опитвала да излезе от автомобила,

...
Кристина Благоева пищяла и се опитвала да излезе от автомобила,
Коментари Харесай

ЗВЕРСТВОТО: Калоян скубал Криси, преди да я гръмне. Уговарял авер за алиби, а новата да пере дрехите

Кристина Благоева пищяла и се опитвала да излезе от автомобила, само че Калоян Каймакчийски я дръпнал за косата и я прострелял в гърдите.
Това стана ясно по време на съвещанието на Софийския градски съд през вчерашния ден, който реши да остави 35-годишния обвинен в ареста. За последните си минути живот, в които младата жена обезверено се е борила, приказва и експертна информация, съгласно която по спусъка на револвера имало клетъчен материал от Кристина и от Калоян, предава Телеграф.
Подготовка
От държавното обвиняване през вчерашния ден обявиха, че Каймакчийски дълго и усърдно е подготвял убийството на Благоева, с която имали връзка до неотдавна. Обвиняемият молил собствен другар от автосервиз – Георги Трендафилов, бързо да му обезпечи дерегистриран автомобил.
В деня на убийството – 3 април – Калоян оставил персоналната си кола “Пежо ” и краткотрайно взел от приятеля си различен автомобил – БМВ, който малко по-късно върнал, излиза наяве от показанията на Трендафилов.
След като умъртвил Кристина, обвиненият преместил натрупа в багажника на КИА-та и зарязал автомобила покрай автосервиза.
След това уговарял Георги да лъже по кое време е оставил пежото си при него, като преди този момент двамата оставили мобилните си телефони настрани.
Разговаряли в мазе, твърди още държавното обвиняване. После предиздвикал сегашната си другарка – военната Йордана Сотирова, с чийто револвер направил убийството, да занесе оръжието в поделението си и да го остави там.
От прокуратурата обясниха, че Сотирова носи отговорност за това, че револверът не е бил вярно съхраняван.
След убийството Калоян предиздвикал Йордана да изпере облеклата, с които е бил по време на закононарушението, а по-късно ги изхвърлил в разнообразни контейнери. Вчера стана ясно, че Калоян е признал за закононарушението. Той бил подложен и на полиграф.
Молба
Калоян молеше арбитър Иван Коев през вчерашния ден да го пусне под домакински арест. “ Моля да не бъда арестуван, с цел да мога да прекарам време с родителите си “, споделя обвиненият.
„ Нямам за цел да тичам и да се укривам. Имам за цел единствено и само да си изчистя името “, изясни той, без да изрази капка страдание към убитата или пък детето й, което на 8 април е имало рожден ден.
Съдът го остави под стража с претекста, че има голям брой доказателства против него. Ако е на независимост, Калоян може да извърши друго закононарушение.
Осъждан е за палеж и за закана с ликвидиране. Този факт, както и това, че се е опитал да прикрие следите си и да уговаря очевидци за оправдание, го слагат в категорията лица с висока степен на социална заплаха, отсече съдът. Определението не е дефинитивно.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР