Кристина Апългейт, американската актриса, известна най-вече с ролята си в

...
Кристина Апългейт, американската актриса, известна най-вече с ролята си в
Коментари Харесай

Живея като в ада“: Кристина Апългейт проговори за множествената склероза

Кристина Апългейт, американската актриса, известна най-много с ролята си в „ Женени с деца “, съобщи, че живее " ненапълно в пъкъла ", откакто бе диагностицирана с множествена склероза (МС).

52-годишната Апългейт, която разбра, че има евентуално инвалидизиращото автоимунно заболяване през 2021 година, съобщи в " Добро утро, Америка ": " Живея като в пъкъла. Не излизам доста на открито, тъй че това е малко мъчно, просто за моята система. Но, несъмнено, поддръжката е прелестна и аз съм в действителност признателна " .

Christina Applegate living 'kind of in hell' after MS diagnosis
— Sky News (@SkyNews)
Актрисата употребява присъединяване си в предаването на ABC, с цел да разпространява MeSsy - новостартирал подкаст, който прави дружно с колежката си и звезда от " Семейство Сопрано ", 42-годишната Джейми-Лин Сиглър, която е диагностицирана с Министерски съвет, когато е на 20 години.

Интервюто следва изненадващата поява на Апългейт на премиите " Еми " през януари, когато тя получи бурни аплодисменти, откакто излезе на сцената благодарение на бастун.

Тя даже се пошегува със положението си, като сподели: " Вие изцяло ме засрамвате с увреждането, като се изправям, само че това е добре. "

. talks to about presenting at the Emmys and receiving a standing ovation: " It was a really beautiful thing. "

See more of Christina Applegate and Jamie-Lynn Sigler's first sit-down interview about the battle they both face with MS on GMA tomorrow.
— Good Morning America (@GMA)
Но вместо да се почувства триумфално, тя призна, че в този миг е " изгубила схващане ".

Тя сподели: " Хората споделиха: " О, ти беше толкоз занимателна ", а аз си споделям, че даже не знам какво съм споделила. Не знам какво съм правила. Толкова се изплаших, че към този момент даже не знаех какво се случва " .

Но, споделя тя, " се е почувствала в действителност обичана и това беше нещо прелестно " .

Апългейт за първи път показа диагнозата си през 2021 година посредством обществените медии и от този момент дава актуализации за здравето си.

По-рано този месец тя разгласява своя фотография, на която се подпира на бастун, с цел да отпразнува достигането на 100 000 почитатели в Instagram.
               

Описвайки се като " дама с готин бастун " , тя благодари на почитателите " от цялото си сърце " .

Множествената склероза е заболяване на централната нервна система, което може да засегне основния и гръбначния мозък, причинявайки необятен набор от евентуални признаци, в това число проблеми със зрението, придвижването на ръцете или краката, чувството или равновесието, написа на уеб страницата на NHS.

Actresses Christina Applegate and Jamie-Lynn Sigler are opening up for the first time together about the health battle they both share: multiple sclerosis.
— ABC News (@ABC)
Това е заболяване, което продължава цялостен живот и от време на време може да докара до съществени увреждания, а междинната дълготрайност на живота на хората с това заболяване е леко понижена.

Според Националното сдружение по множествена склероза имунната система нападна нервните обвивки на тялото, което води до непредсказуеми признаци, в това число болежка, отмалялост или даже парализа.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР