Кристиано Роналдо очаква да бъде награден със Златната топка за

...
Кристиано Роналдо очаква да бъде награден със Златната топка за
Коментари Харесай

Кристиано Роналдо очаква да получи "Златната топка" и да се изравни с Лионел Меси

Кристиано Роналдо чака да бъде награден със " Златната топка " за пети път. Церемонията, проведена от френското списание " Франс футбол ", ще се състои довечера от 20.45 ч. на Айфеловата кула.

Планирана е фотогалерия на спечелилия пред един от знаците на Париж, сходна на тези, които се вършат на първенците от " Ролан Гарос ". Целта на уредниците била да върнат славата и цената на премията след раздялата с ФИФА. От две години интернационалната федерация се отдели и връчва своя премия - The Best.

Роналдо е изявен любимец и приемането на наградата се счита за условност. Португалецът имаше основен принос при спечелването на Шампионската лига след серията решителни голове и оказа помощ на националния тим да се класира за международното в Русия.

Ако упованията се потвърдят и Роналдо завоюва, той ще се изравни с Лионел Меси с пет оценки. Един от двамата печели влиятелната премия непроменяемо от 2008 година насам.

2 - Cristiano Ronaldo’s goals and shots on target this season:#UCL: ⚽️ ⚽️ ⚽️ ⚽️ ⚽️ ⚽️ ⚽️ ⚽️ ⚽️/21
La Liga: ⚽️ ⚽️/21
Difference. pic.twitter.com/3nFuJQE00L
— OptaJose (@OptaJose) December 6, 2017

В сряда вечерта нападателят влезе в историята, като стана първият футболист, вкарал във всеки от шестте мача за своя тим в Шампионската лига. Той се разписа при успеха с 3:2 против " Борусия ".

Роналдо към този момент има 19 гола в последните си 11 мача в шампионата, като е пропуснал да означи единствено един път.

През май " Реал " стана първият тим, защитил купата си в Шампионската лига и в този момент ще играе на международното клубно състезание. Воденият от Зинедин Зидан състав ще се включи непосредствено от полуфиналите, като ще има мач на 13 декември.

Преди седмици Роналдо получи наградата на ФИФА The Best.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР