Кристиано Роналдо е футболистът с най-висока заплата в Манчестър Юнайтед,

...
Кристиано Роналдо е футболистът с най-висока заплата в Манчестър Юнайтед,
Коментари Харесай

Кристиано Роналдо вече не е футболистът с най-високи доходи в света

Кристиано Роналдо е футболистът с най-висока заплата в Манчестър Юнайтед, като също така неотдавна бе оповестено, че той е играчът, който печели най-вече пари от платени изявления в " Инстаграм. В добавка португалецът е прочут с огромния брой рекламни контракти, които му носят още съществени доходи. Въпреки това ранглиста на Sportico за 10-те футболисти, които са получили най-вече пари през последната година, демонстрира, че изненадващо за мнозина Кристиано Роналдо към този момент не е №1 по този индикатор. 

Според изследването преди всичко е Килиан Мбапе. Причината за това обаче не са спонсорските контракти, във връзка с които Роналдо остава непостижим, а новият величествен договор, който французинът подписа с Пари Сен Жермен, откакто отхвърли офертата на Реал Мадрид и реши да остане във френския гранд. Според Sportico Мбапе получава на година цели 105 милиона $ под формата на заплати. Към тях се прибавят още 20 милиона от други рекламни съглашения и по този начин общият приход на Мбапе за годината възлиза на 125 милиона $.

Кристиано Роналдо остава на втора позиция с общо 113 милиона - 53 млн. от тях са под формата на заплати и 60 млн. са от други контракти.

Още двама играчи на ПСЖ са в топ 5 - Лионел Меси и Неймар. Мохамед Салах, който през лятото също подписа нов контракт с Ливърпул, затваря тази петица.

Еден Азар, Андрес Иниеста, Рахийм Стърлинг, Кевин Де Бройне и Антоан Гризман допълват десетката.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР