Кристиан Талев, по-известен като Криско, е певец, музикален продуцент и

...
Кристиан Талев, по-известен като Криско, е певец, музикален продуцент и
Коментари Харесай

Сензация в "ШОУ"! Криско обяви: Ставам актьор

Кристиан Талев, по-известен като Криско, е артист, музикален продуцент и създател на песни. Той е един от най-известните родни рап реализатори. Носител е на десетки музикални награди, взел участие е в редица музикални и шоу стратегии. С годините натрупа все по-голяма известност, песните му стават шлагери, а към този момент и самичък основава звезди в личната си продуцентска компания „ Adamand ”. Пред кореспондент на „ ШОУ ” Криско е тъкмо толкоз прям, колкото са текстовете на песните му, които рядко не се трансформират в безспорни шлагери. Криско е и една от звездите на идното грандиозно и първо по рода си взаимно българо-македонско музикално турне „ One Love” („ Една любов”), което стартира на 22 юли в Банско. Идеята за него се ражда още през 2009 година, когато продуцентите Андрей Арнаудов и Иван Христов осъществят „ Мюзик Айдъл 3” за България и Македония. Името неслучайно е „ Една любов” – защото в него точно любовта ще е тази, която няма да познава граници, както споделят и те „ любовта към музиката сплотява генерации и хора, отделени от граници”. Припомняме и датите за идното турне: 26 юли – в Охрид, 27 юли – в Струмица, 17 август – в Слънчев бряг, 18 август – във Варна, 6 септември – в Пловдив, 30 септември – в Скопие, и край – на 7 октомври в София. Топ имената в турнето са Криско, Слаткаристика, Гери-Никол, Тони Зен, „ Ъпсурт” и DJ Гоце.

- Криско, напълно скоро стартира първото българо-македонско турне „ One Love”, в което участваш и ти. С какъв заряд влизаш в този план и какви са усещанията ти от македонците?
- В Македония пея всеки месец, публиката е страхотна. Такова турне се прави за първи път и сигурно ще е емблематично. На мен доста ми хареса главната концепция и обръщение на турнето – да сплотява – музикални стилове, почитатели, даже нации. Радвам се, че измежду участниците са имена като Слаткаристика и „ Ъпсурт”. Стартираме на 22 юли с безвъзмезден концерт в Банско.



- Продуцентът Андрей Арнаудов ми издаде, че в македонските нощни заведения постоянно припяват припевите на песните ти. Освен със Слаткаристика, мислил ли си да направиш ария с друга македонска звезда?
- С Марко се запознахме преди няколко години, при първите ми участия в Македония, и оттогава се виждаме съвсем всякога, когато имам присъединяване там. Да, със Слаткаристика към този момент имаме едно общо парче – споделя се „ Тик-Так” и стана много известно в Македония, а се слуша и в България. Пея го на всяко мое присъединяване и виждам, че хората го харесват. Слаткаристика е доста положително Министерски съвет, тъй че може би един ден още веднъж ще създадем нещо дружно. Слаткаристика цялостни зали в Скопие, за което заслужава поздравления и почит, тъй като при модерната македонска музика огромен проблем се явява лансирането – няма публични музикални канали за поп и хип-хоп музика, както да кажем в България. Единственото място, където почитателите могат да употребяват този вид музика, е в интернет или посредством българските музикални канали.

- Разбрах, че си бил със Слаткаристика на присъединяване в Италия. Как италианците одобряват българския и македонския рап?
- Всъщност бях самичък на присъединяване в Италия, пред напълно македонска аудитория. Приемат моите песни по този начин, както в България. За първи път бях на това място – и публиката, и атмосферата бяха неповторими. Есента още веднъж ще пътуваме до там.

- Беше споделил неотдавна, че на свои участия в Македония рядко или съвсем не виждаш неприятно гледащи или намръщени типове…
- Прави ми усещане, че в Македония музиката играе огромна роля в всекидневието. В съвсем всички заведения за хранене и кръчми там има оркестри, които свирят музика онлайн, а хората пеят от масите, забавляват се. На моите участия постоянно хората са усмихнати, забавляват се и да – в действителност няма неприятно гледащи и намръщени видове. На това турне ще изпея и „ Македонско девойче”, както и още някои емблематични песни, само че няма да ги издавам, дано да стартира турнето... Забавни са техните думи за „ чорапогащник” и „ грим” – „ холахопка” и „ шминке”.

- Ще си партнираш на една сцена с „ Ъпсурт”, с Гери-Никол, с която постоянно дефилирате в медиите – там ту сте скарани, ту сдобрени, ту интимни, ту непоносими… Каква е в действителност истината за връзките ви?
- За „ Ъпсурт” е ясно – те са най-голямата българска рап група и за мен постоянно е наслаждение, когато сме на една сцена.

С Гери-Никол също се познаваме доста добре

знаете дружно дадохме старт на нейната кариера с общата ни ария „ Ела и си вземи”, а до в този момент не сме били нацяло турне дружно. С Тони Зен не сме имали натоварен контакт и ще ми бъде забавно по какъв начин ще се получи.



- Забавно бе, когато на конференцията за турнето Гери-Никол съобщи, че е бременна от теб, ти удостовери, като добави, че този път за разнообразие… ще износиш детето. Май постоянно обичаш да се шегуваш по този начин гръмко?!
- Да, обичам иронията и самоиронията. Често се майтапя със себе си, даже от време на време и в текстовете на песните си.

- В рап музиката постоянно с изключение на със абсурден привкус и звучене, доста от посланията са цялостни с разнообразни истини за живота, казани без цензура. Всъщност това ли те притегли към този вид музика? Как се ориентира в тази посока?
- Аз не върша рап музика от много време, само че ми е един от обичаните стилове, тъкмо тъй като е без ограничавания, правила и задръжки. Можеш да изразиш своята позиция по безусловно всяка тематика и това може да се трансформира в шлагер.

- А пресъздаваш ли своя личен живот в песните си от време на време? И какво тъкмо искаш да кажеш на хората с тях от самото начало?
- Имам песни, чиито текстове са от първо лице. И да, пресъздават част от нещата, които ме вълнуват в живота. Мисля, че няма потребност да се изяснява какво желае да каже създателят на дадена песен… всичко се съдържа в текста.

- Знаеш, че когато има популярност, има и проблеми, паралелно с признанията и триумфите. В този смисъл по кое време известността ти се е коствала повече като нож с две остриета, в сравнение с като глезене на егото да вземем за пример?
- Когато човек е обществена персона, той има силата да бъде чут и неговите дейности да стигнат и повлияят на обществото. За по-младите може да си модел за подражателство, тъй че би трябвало да се внимава какво представяме на хората. Но да не забравяме, че всеки има независимост на словото и когато изразяваш персоналната си позиция, ти не я налагаш, не задължаваш никого да мисли по същия метод. И дано не забравяме, че възпитанието и построяването на една персона идва първо от фамилията, и след това от учебното заведение. А музиката е отражение на прочувственото положение. Затова споделям, че известността има две страни, само че в случай че намериш салдото, ще стоиш по средата.

- Преди броени дни новата ти ария „ Базука” връхлетя музикалните среди с гневна скорост. С нея ли мислиш да отнесеш конкуренцията това лято, тъй като по традиция в този интервал конкуренцията откъм атрактивни шлагери, е много люта?
- Аз не одобрявам музиката като съревнование. Не одобрявам сътрудниците си като съперници. Когато един извади мощно парче, той подвига всички, освен себе си. „ Базука” направи 4 милиона гледания в интернет за 8 дни. За мен е задоволително, че се харесва и хората се забавляват на нея.



- Наскоро се уверихме, че имаш напълно нелоши актьорски заложби, както и положително въображение от присъединяване ти в „ Като две капки вода”, където с Димитър Рачков спретнахте серия от закачливи етюди с непознати хора в известно заведение за хранене. Да не би киното да се окаже твоя несбъдната фантазия?
- Обожавам киното. В момента моята продуцентска къща ADAMAND продуцира тийн сериала „ Следвай ме”. Работим върху още два плана, свързани с киното. Бих се изявил и като артист, имам много оферти, само че не желая да е в някоя комедийка.

- Когато човек огледа в профил на рапърите, като че ли има някакво непрекъснато състезание – кой е по-голям, кой е по-харесван, кой е по… Много от твоите сътрудници ги тресе звездоманията, а някои от тях настояват, че ти си се разболял от звездна болест. Твоят коментар?
- Рапърите да се оправят… аз съм фокусиран върху личните си планове, интересува ме по какъв начин да се обогатявам интелектуално, по какъв начин да строя основа, която да дава непоклатимост на идващите след мен. Всички знаят, че последното нещо, което ме тресе, е звездомания.

- С кои реализатори поддържаш положителни колегиални взаимоотношения?
- Димчо е един от изпълнителите, с които имам доста добър контакт. Харесвам стила му. С „ Ъпсурт” сме в един лейбъл и сме в положителни връзки, а Тита, която неотдавна издаде новия си сингъл „ Късай”, е част от моята продуцентска компания ADAMAND и естествено сме в доста близки колегиални връзки, тъй като продуцирам всичко за нея.

- Както и самият ти сподели доскоро, лейбълът ти е копродуцент на уеб сериал с присъединяване на Тита. Лесно ли се получи този краен резултат?
- Всъщност присъединяване на поп реализатори в уеб сериали е международна наклонност и когато се появи концепцията за формат, който ние самите да продуцираме, бързо се навихме. Ние сме освен копродуценти дружно със 7Talents, само че моят сътрудник в ADAMAND - Кирил Киров-Кико, е и режисьор на сериала. Той има огромен опит в малкия екран и това ни даде гаранцията и спокойствието, че крайният резултат ще е на високо равнище. Самата

Тита също беше разчувствана

защото моделството и актьорската игра са други нейни гении, които желае да развива. Това е и добра опция за почитателите да я опознаят по-добре. Надявам се, че за тях ще бъде забавно да я видят в напълно друга роля от тази в клиповете и на сцената.

- Какво най-често ти споделят хората на улицата?
- „ Може ли да се снимаме?” (усмихва се).

- Всъщност какъв брой скъпо наслаждение се оказва рапът? Като продуцент сигурно знаеш цената на всеки подробност от крайния резултат…
- Толкова, колкото са високи задачите ти. Аз влагам от персоналните си средства, колкото е нужно, и не спестявам за това. Трудно е. Цялата организация минава през мен – всеки един подробност. Времето ми е компактно ангажирано, само че когато завърша следващия план, се усещам доста задоволен.

- А има ли война сред рапа и поп фолка? Мнозина дефинират даже рапа като „ новата чалга”…
- Ако имам свободно време, не бих го отделил за подобен неправилен проблем. Музиката е на първо място слушане. Едни харесват едното, други другото, а трети и двете. Винаги ще споделям – „ Не осъждай това, което не разбираш”.

- Доста дълго време устояваше на офанзивата на разнообразни лица от фолка да създаваш шлагери за тях. И въпреки всичко неотдавна го направи за Мария. Какво те накара да направиш това изключение?
- Този план не е първият, който върша за реализатор от фолк жанра. Обичам музикалните опити и комбинирането на стиловете. При всеки план, който върша обаче, държа на моето особено отношение към звученето, както и в този случай. Мария трябваше много да промени метода си на пеене от общоприетия за жанра. Мисля, че се получи друго и забавно. Работният развой протече елементарно, тъй като Мария е съвършен експерт и знаеше тъкмо какво е належащо да направи, с цел да се получат нещата.

- В подобен случай имаш ли желание да запишеш дует с представител на поп фолк жанра?
- На този стадий нямам проекти за такива дуети. И не мисля, че в този момент има потребност от сходен план.

- Церемонията по връчване на премиите на БГ Радио неотдавна провокира всеобщо отвращение. В редица мнения, да вземем за пример, се пита за какво ти нямаш премия, в случай че имаш не една или две хитови песни зад тила си за разлика от други, които нямат и една, само че имат статуетка?! Разочарован ли си и какво мислиш за всичко това?
- Отдавна съм спрял да диря логичност в премиите. Дали има подмолни игри, почтено казано, не ме интересува. Моята премия са моите почитатели. През 2017-а върша 10 години на сцената. За това време имах доста компликации и инциденти, само че почитателите бяха с мен в клубовете, в интернет и по улиците. Затова съм им безпределно признателен.

- Очакваше ли да получиш приветствен адрес от министъра на културата, както и по-късно той бързо да стане причина за бурни диспути и не малко закачки в общественото пространство?
- Не, не съм очаквал. Стана ми прелестно, тъй като за пръв път получих приветствен адрес. Фактът, че стана подобен плевел спор и тематика номер едно обаче, ме накара да се развличам няколко дни още повече.

- Пишеш книга – какво те предизвика да го направиш?
- Казва се „ Пътят нагоре” и е по случай 10-те години на сцената. В нея ще имате опция да прочетете за цялото ми развиване, откогато пристигнах без пари в София до в този момент. Има забавни случки от персоналния ми живот, които не съм разказвал на никое място. Описано е с кои хора съм се срещнал по пътя, с кои съм останал и с кои съм се разделил.

- Какви са проектите за лятото – повече релакс или повече работа?
- Основно работа. Преди броени дни завършихме втората част на новия ми видеоклип към песента „ Базука” в Гърция. Първата част към този момент заснехме в Тайланд. Програмата ми е цялостна до края на лятото, тъй че, както всяка година, не се обрисува опция за отмора преди идващия февруари. С турнето „ One Love” ще обиколим България и Македония, също така имам участия в Италия и Германия, а наесен ще има нови неща от мен - освен в музикално отношение. Но дано първо мине лятото, тъй като се обрисува да е горещо!

Интервю на Анелия ПОПОВА, в. " ШОУ "

ОЩЕ БЛЕСТЯЩИ СВЕТСКИ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ В НОВИЯ БРОЙ НА " ШОУ ", КОЙТО ВЕЧЕ Е НА ПАЗАРА
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР