Кристиан Николов, който причини катастрофата и смъртта на журналиста Милен

...
Кристиан Николов, който причини катастрофата и смъртта на журналиста Милен
Коментари Харесай

Обвиняемият за смъртта на Милен Цветков: Знам какво ме чака. Ще поема пълната отговорност |

Кристиан Николов, който аргументи злополуката и гибелта на журналиста Милен Цветков, остава в ареста, реши Софийският градски съд. 

" Изказвам откровени съболезнования на фамилията на Милен Цветков. Смазан съм от медийната офанзива против мен. Знам какво ме чака. Ще поема цялостна отговорност. Моля да измените мярката ми в домакински арест с електронна гривна. В този миг нуждая се да бъда със семейството си ", сподели обвиненият Николов пред съда.

За това настоя и юристът му Любомир Таков. " Едно семейство към този момент е почернено, за какво би трябвало да почерняме и второ. Кристиан Николов е осъзнал какво е направил, има отлични характеристични данни ", сподели Таков. Според него против клиента му се води манипулативна акция и няма доказателства, че съзнателно е предизвикал гибелта на журналиста.

Не на това мнение е прокуратурата. На 1 октомври СГП завърши следствието за злополуката с Милен Цветков и повдигна най-тежкото обвиняване на причинителя Кристиан Николов. Разследването е посочило, че към 18 ч на 19 април на ул. „ Хенрик Ибсен “, преди кръстовището с бул. „ Черни връх “, при ръководство на „ Ауди “ Q7 обвиненият Николов е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, провокирал е ПТП и съзнателно е предизвикал гибелта на лидера на спрялото на пътното платно " Субару Форестер " Милен Цветков.

Случаят е изключително тежък – деецът управлявал МПС след приложимост на три разнообразни типа наркотични субстанции (амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин), със скорост, доста надвишаваща позволената за съответния пътен сектор – към 99 км/ч. Приближавайки кръстовището при забранителен червен светлинен сигнал, обвиненият не подхванал дейности за понижаване на скоростта или прекъсване. В същия миг на пътното платно и в региона на кръстовището се намирали голям брой други участници в придвижването – водачи на коли и пешеходци, оповестиха тогава от държавното обвиняване.

Кристиан Николов е направил закононарушение по член 342, алинея 3, вр. алинея 1 от Наказателния кодекс, който планува за това наказване затвор до 10 до 20 година, а в изключително тежки случаи - от 15 до 20 година или затвор доживот.

Николов е под стража от 21 април. На три пъти той изиска да бъде пуснат от ареста в края на предходната седмица. Днес за първи път от началото на следствието обвиненият се яви персонално в правосъдната зала.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР