Кристалина Георгиева има голям шанс да оглави Международния валутен фонд,

...
Кристалина Георгиева има голям шанс да оглави Международния валутен фонд,
Коментари Харесай

Стивън Маккейб: Кристалина Георгиева има голям шанс да оглави МВФ

Кристалина Георгиева има огромен късмет да оглави Международния валутен фонд, само че успеха ѝ не е 100% сигурна, сподели пред БНР преподавателят в университета в Бирмингам Стивън Маккейб.

В изявление за стратегия „ Събота 150 “ на стратегия „ Хоризонт “ той посочи, че е нужен необятен политически консенсус, какъвто няма за най-хубавия съгласно него претендент - шефа на Английската централна банка Марк Карни. Така точно Кристалина Георгиева може да стане компромисната фигура, макар че не са изключени изненади в последния миг, уточни Маккейб.

„ Тя е основен изпълнителен шеф на Световната банка, което е доста забавно и сигурно я прави доста мощен претендент. Освен това тя е жена и е потвърдила, че може да прави добра работа. Между другото точно това би било продължение на завета на Кристин Лагард, която бе блестяща в тази роля “, сподели той.

Ройтерс заяви през вчерашния ден, базирайки се на френски представител, поискал анонимност, че Кристалина Георгиева е добавена в листата с претендентите, които Европейски Съюз разисква за ръководещ шеф на МВФ.

Освен нея в листата влизат още някогашният холандски финансов министър Йерун Дейселблум, министърът на стопанската система на Испания Надя Калвиньо, ръководителят на Еврогрупата от Портигалия Мариу Сентену и Оли Рен, гуверньор на Централната банка на Финландия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР