Криптовалутите достигнаха годишни върхове, а поредица от благоприятни регулаторни и

...
Криптовалутите достигнаха годишни върхове, а поредица от благоприятни регулаторни и
Коментари Харесай

Криптозимата е към края си, регулаторната мъгла започва да се вдига

Криптовалутите доближиха годишни върхове, а поредност от удобни регулаторни и капиталови ограничения стартира да трансформира инерцията на пазарите, които от месеци бяха в застой.

Тази нощ Bitcoin се търгуваше на най-високата си цена от юни 2022 година насам, като доближи 31 818 $ на борсата Bitstamp. Досега той е поскъпнал с повече от 90% за годината и с близо 30% за един месец, отбелязва Reuters.

Вторият по величина токен Ether имаше най-хубавата си сесия от март насам, а Ripple, за който американски съд постанови, че може да се продава законно на обществени криптоборси, се повиши със 73%.

" Регулаторната среда се трансформира ", счита Матю Диб, основен капиталов шеф в мениджъра на крипто активи Astronaut Capital. " И съгласно това, което видяхме през последните 24 часа, това може да е за положително. "

Решението за Ripple пристигна дружно с обвиняванията в машинация против някогашния началник на банкрутиралия криптозаемодател Celsius Network, които се оспорват и по петите на ходовете на пазара от страна на финансовите компании BlackRock и Fidelity.

Инвеститорите настояват, че това води до смяна в настроенията.

" Заинтересованите страни от Ripple чакаха някаква регулаторна изясненост. Вчера съдът наподобява даде тъкмо това ", сподели Джъстин д'Анетан, началник на бизнес развиването в Азия в Keyrock, маркетмейкър на цифрови активи в Хонконг.

Според него езикът остава ненапълно неразбираем, само че констатацията, че токените XRP, продавани на обществени криптоборси, не са скъпи бумаги по закон, " евентуално служи като казус ".

Последва рали при по-малките криптовалути, наречени " алткойни ", токените като Solana, Matic и Stellar нарастнаха с сред 15% и 50%, а акциите на борсата Coinbase с 24% до годишен връх.

" Ако централизираните криптопроекти не са скъпи бумаги, то това може да направи по-вероятно Комисията за търговия със стокови фючърси да бъде главен регулатор за промишлеността, което е нещо, което множеството крипто играчи биха предпочели ", счита Грег Мориц, основен действен шеф на криптохедж фонда Alt Tab Capital.

Трейдърите обявиха, че ликвидността е ниска при алткойн придвижванията, само че непрекъснато се усъвършенства при Bitcoin и Ether.

Криптоактивите в този момент се търгуват покрай или над равнищата, достигнати при срутва на FTX предходната година, когато секторът затъна в по този начин наречената " крипто зима ".

FTX се срина, откакто не съумя да отговори на напора от тегления, а неуспехът ѝ, изложил клиентите на загуби, даде подтик на световните регулаторни старания за преодоляване на бранша, изключително за отбрана на дребните вложители, примамени от бързата възвръщаемост, добавя Reuters.

От друга страна, навлизането на обичайни финансови бизнеси в крипто с огромни вложения, провокира мемоари за ралито, което подвигна биткойна с 300% през 2020 година

" Преминахме през този дълъг интервал на непрекъснати отрицателни вести, които направиха пространството да наподобява много тъмно ", счита Крис Уестън, началник на изследванията в брокерската компания Pepperstone в Мелбърн. " За пръв път от известно време насам идват позитивни вести, а това значи, че започваме да набираме инерция. ", добавя специалистът.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР