Криптовалутата Solana (SOL) показа добри резултати през 2023 г., като

...
Криптовалутата Solana (SOL) показа добри резултати през 2023 г., като
Коментари Харесай

Колко печелят инвеститорите от стейкинг на Solana ?

Криптовалутата Solana (SOL) сподели положителни резултати през 2023 година, като означи впечатляващо 200% нарастване на цената от началото на годината до момента.

Този скок може да се отдаде на възходящото търсене на нейния роден токен, който вложителите могат да стейкват в подмяна на награди.

Забележително е, че Solana заема позицията на втората по величина криптовалута по пазарна капитализация на стейкванията, съгласно данни, получени от StakingRewards.com.

Към 25 октомври в мрежата на Solana са заложени почти $12.07 милиарда, като общо 399.98 милиона SOL токена са стейкнати от валидатори и делегатори в протокола.

Solana издава нови токени като премия за вложителите, когато те стейкнат своите SOL, с цел да подсигурят блокчейна на Solana. Този развой е сходен на добива на Биткойн ( BTC ) или на системата на Етериум ( ETH ). Важно е обаче да се означи, че произлизащото от това нарастване на циркулиращото предложение може да повлияе и на действителния размер на възнаграждението за вложителите в Solana.

Чрез информация от StakingRewards.com, на фотографията по-долу може да видите до каква степен протоколът на Solana действително възнаграждава вложителите, които са стейкнали капитала си в SOL. Според суровите данни мрежата е разпределила $905.03 милиона през миналата година.

Любопитно е, че макар че се гордее с калкулации годишен % на заплащане от +7.08%, действителният % на заплащане (коригиран за забележителната инфлация на предлагането на Solana) възлиза на -0.27% годишно.

Това значи, че позиция със залог от 1,000 SOL (около $30,000) би довела до годишни загуби от към $88. Това я слага измежду криптовалутите с един от най-ниските оценени проценти на действително заплащане в границите на водещата пазарна капитализация на стейкинга.

Към момента на правене на публикацията в стейкингът на SOL вземат участие 774,560 крипто портфейла, което съставлява 74.5% от пазарната капитализация на Solana. Освен това, през последните 24 часа стейкингът на SOL означи незабравим растеж от 16.98%, макар инфлацията на токена, включена в прогнозния размер на възнаграждението му.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР