Криптовалутата противоречи на интересите на цивилизацията, смята известен инвеститор(снимка: CC0

...
Коментари Харесай

Топ-бизнесмен: криптовалутите са „венерическа болест”


Криптовалутата опонира на ползите на цивилизацията, счита прочут вложител
(снимка: CC0 Public Domain)

Инвеститор, милиардер и заместник-председател на Berkshire Hathaway, другар на Уорън Бъфер – известният Чарли Мънгър повтори своята извънредно войнствена позиция във връзка с криптовалутите, с което още веднъж разбуни духовете.

Говорейки пренебрежително за виртуалните пари, Мънгър съобщи, представен от, че главната приложимост на тази „ явна модерност ” е лимитирана до „ изнудване, отвличания и укриване на налози ”. Всъщност, в случай че зависеше от него, Мънгър вероятно би направил всичко допустимо да забрани криптопарите.

Той се възхищава на Китай, че забрани криптовалутите. Същевременно призна, че Съединени американски щати са позволили неточност, разрешавайки виртуалните пари да се развиват свободно. Като показва горделивост, че самият той в никакъв случай не е вложил в криптовалути, Мънгър дефинира криптопарите като „ венерическа болест ”.

Вече имаме цифрова валута, назовава се банкова сметка, споделя Чарли Мънгър (снимка: By Nick – Charlie Munger, CC BY 2.0, )

Отвращението и презрението на Мънгър към криптовалутите не са оригиналност. Миналата година, по време на среща на Berkshire Hathaway, той означи, че „ ненавижда триумфа на биткойн ”, разглеждайки го като ненужен клас активи, който няма стойност с изключение на спекулациите.

„ Мисля, че цялото това проклето нещо е непоносимо и опонира на ползите на цивилизацията ”, продължи Мънгър.

По отношение на съмненията дали Съединени американски щати да сътвори дигитален $ предприемачът е безапелационен: „ Федералният запас може да има валута, в случай че желае такава. Вече имаме цифрова валута, назовава се банкова сметка. Всички банки са интегрирани със системата на Федералния запас ”.

Легендарният вложител засегна и въпросите за инфлацията: „ Флиртуваме със съществени проблеми. Вероятно това е методът, по който умират демокрациите. Това е голяма заплаха ”.

Мънгър уточни още, че хиперинфлацията е била съществена причина за разпадането на Римската империя и подсети, че печатането на прекалено много пари води до „ ужасни проблеми ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР