Криптоборсата Binance спря да приема депозити на FTT токена на

...
Криптоборсата Binance спря да приема депозити на FTT токена на
Коментари Харесай

Неоторизираните трансакции в FTX принудиха Binance да вземе мерки

Криптоборсата Binance спря да приема депозити на FTT токена на съперника FTX на своята платформа, заяви основният изпълнителен шеф Чангпенг Джао в неделя. Той прикани другите играчи от бранша да създадат същото, предава Reuters.

FTX, която разгласи банкрут в петък, бе погълната от още по-голям безпорядък в събота, когато стана ясно, че има открит неоторизиран достъп до платформата, а активи за стотици милиони долари са били изтеглени при „ подозрителни условия “. В събота сутринта бе обявено, че незнайни лица са изтеглили криптовалута на стойност 260 млн. $.

В туит Джао разяснява, че Binance е спряла FTT депозита, с цел да предотврати евентуални съмнителни преводи, засягащи пазара. „ Ще следим обстановката “, сподели изпълнителният шеф на компанията.

FTX потъна в още по-голям безпорядък през вчерашния ден, след разкриването на неоторизирания достъп и приключването на стотици милиони долари. Съобщава се, че активите са били преместени от платформата при „ подозрителни условия “.

FTX подаде молба за банкрут в петък, откакто търговците побързаха да изтеглят 6 милиарда $ от платформата единствено за 72 часа, а конкурентната борса Binance се отхвърли от препоръчаната избавителна договорка.

Главният консултант на FTX за Съединени американски щати Райн Милър разяснява в обява в Twitter, че цифровите активи на компанията се реалокират в по този начин нареченото хладилно предпазване, „ с цел да се понижат вредите при наблюдаване на неразрешени транзакции “.

Въпросното предпазване визира криптопортфейли, които не са свързани с интернет, с цел да се предпазят от хакери.

Фирмата за разбор на блокчейн Nansen съобщи, че е засякла 659 милиона $ изходящи потоци от FTX International и FTX U.S. през последните 24 часа.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинBinance FTX токен транзакции ПоследниНай-четениТуризъм 4 АдиАрт и изкуството на гостоприемството Крипто 32 Неоторизираните преводи в FTX принудиха Binance да вземе ограничения Любопитно 76 Образ неръкотворен Киберсигурност 304 Правителственият уебсайт също падна жертва на хакерска атака Компании 9458 Първа в света: Amazon изтри $1 трлн. пазарна капитализация Крипто 8338 Обрат на 180°: Binance отхвърли да избавя FTX и срина криптовалутите Политика 5794 Загуба или капан: Какво се крие зад изтеглянето на съветската войска от Херсон?  Мъск предизвести за опцията Twitter да банкрутира
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР