Кримският мост е символът, който ще бъде разрушен. Когато си

...
Кримският мост е символът, който ще бъде разрушен. Когато си
Коментари Харесай

Началникът на украинското военно разузнаване: Когато си върнем Крим, Кримският мост ще бъде разрушен

Кримският мост е признакът, който ще бъде опустошен. Когато си върнем Крим, този мост ще спре да съществува. Никой не се нуждае от тази пътна артерия. Това съобщи началникът на Главното ръководство на разузнаването на МО на Украйна (ГУРМО) Кирил Буданов в за Украйнская истина.
 
Язовирната стена на Каховската Водноелектрическа централа е отчасти минирана. За цялостното ѝ разрушение окупаторите досега не са провели подготвили предварителна подготовка. Дори да я взривят, това няма да даде никакво преимущество на руснаците, а само ще забави настъплението на ВСУ за най-много две седмици, прибавя той.
 
Според него руснаците сега към този момент приготвят почвата за вероятно оттегляне от регионалния център. Буданов е безапелационен, че Украйна може да си върне Херсон до края на годината без значение дали това ще се случи след боеве или оттегляне на съветските елементи на десния бряг на Днепър.
 
Началникът на военното разузнаване акцентира и че ядерната опасност за Украйна е безусловно действителна, " защото съседът ни е доста болен ". " Риск от нуклеарен удар има, само че той е на същото равнище, на каквото беше и преди 2 години ", показва Буданов.
 
На въпрос " Какво е настоящето положение на нуклеарните оръжия в Русия ", той дава отговор:
" За стратегически нуклеарни сили ли приказваме? Да, пари бяха изхарчени за тях, те бяха подсилени, пробваха се да ги модернизират по някакъв метод. Ако приказваме за тактически нуклеарни оръжия, тогава, извинете, последният път, когато някой се е сетил за тях, е през 80-те години на предишния век, нищо ново не е създадено. Гаранционният период на множеството нуклеарни заряди на тактически нуклеарни оръжия беше 10 години. Вече минаха 40 ".
 
Според него към 30 % от иранските дронове камикадзе Шахед 136, с които Русия обстрелва инфраструктурата на Украйна, доближават задачите си, а Москва непрекъснато поръчва спомагателни количества от тези безпилотни самолети. До момента съветските нашественици са поръчали 1700 дрона от разнообразни типове, само че част от тях към момента не са създадени. Доставката на една партида е към 300 броя. Русия към този момент ползва втората партида, показва Буданов.
 
Според шефа на ГУРМО към 22 октомври руснаците са употребявали към 330 Шахеди, от които 222 са били свалени, а останалите " в някаква степен са достигнали задачите си или са попаднали покрай тях ". Буданов акцентира, че " противовъздушната защита на Украйна по принцип се оправя добре, 70% са свалени ", само че " терорът с потреблението на " Шахед " може да продължи дълго ". 
 
На въпрос ще продължат ли руснаците да ги купуват, ген. Кирил Буданов дава отговор:
" Поръчаха към 1700 дрона от всички типове, сега е отпътувала втората партида. Трябва да разберете, че са поръчали 1700 броя, само че те занапред би трябвало да бъдат създадени. Следователно, тук също има избрани проблеми. Но, както можете да видите, противовъздушната защита по принцип се оправя, 70% са свалени ".
 
" При " Искандерите " им остават към 13%, при ракетите от вида " Калибър-ПЛ ", " Калибър-НК " - към 43%, при ракетите Х-101 и Х-555 - също към 45%. Слизането под 30% е доста рисково, тъй като това е ненарушим ресурс. Що се отнася до " Искандерите ", Русия от дълго време е минала неприкосновения ресурс, само че що се отнася до " Калибрите " и Х-101, Х-555, те към момента се пробват да останат в границите на нормите ", споделя ген. Буданов.
 
 
Израелският министър на защитата Бени Ганц удостовери, че Йерусалим следи присъединяване на Иран във войната в Украйна, макар възраженията на Техеран против даването на Москва на безпилотните самолети камикадзе " Шахед 131 " и " Шахед 136 ". " Виждаме, че Иран дава безпилотни летателни апарати, а в близко бъдеще може да даде и спомагателни усъвършенствани системи. Иранците методично лъжат, че продават това съоръжение ", споделя Ганц.
 
На 16 октомври вестник " Вашингтон пост ", базирайки се на американски чиновници по сигурността и съдружници, заяви, че Иран усилва уговорката си да доставя оръжия на Русия за войната против Украйна и е подготвен да съобщи освен безпилотни самолети, само че и ракети земя-земя. В същия ден израелският министър по въпросите на диаспората Нахман Шай съобщи, че защото Иран трансферира балистични ракети на Русия, Израел би трябвало да даде военна помощ на Украйна, както вършат Съединени американски щати и страните от НАТО. Бени Ганц обаче съобщи, че Израел няма да доставя оръжейни системи, само че предложи да помогне на Украйна да създаде система за ранно предизвестие за ракетни закани.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР