Криминално проявеният благоевградчанин Пламен Илиев-Джудиста застана пред Районен съд, но

...
Криминално проявеният благоевградчанин Пламен Илиев-Джудиста застана пред Районен съд, но
Коментари Харесай

Джудиста оспорва 2 000 лв. глоба за отказана проба за алкохол

Криминално проявеният благоевградчанин Пламен Илиев-Джудиста застана пред Районен съд, само че този път не като обвиняем, а като жалбоподател. Той оспорва санкция на КАТ от 2000 лева и лишаване на шофьорската му брошура за 2 години поради отказана проба за алкохол, разкрива уеб сайтът "Струма.бг ".

До наказването се стигна, откакто през нощта на 15 юни 2016 година полицейски патрул вижда в региона на ЮЗУ спрял лек автомобил „ Тойота”. Собственикът на колата Пламен Илиев бил отвън нея дружно с негови другари, които слезли да облекчат физиологичните си потребности. Униформените поискали Джудиста да даде проба за алкохол, само че той отказал, защото не бил карал той, а Светослав Чимев-Чиме, който в същото време отишъл в храстите към жп линията. Това обясниха в свидетелските си показания „ старите кримки “ Светослав Смилков и Здравко Катеовски-Чинчила, които били с него онази нощ.

„ Прибирахме се вечерта, караше това момче Чиме. На него му се доходи по огромна потребност, спря колата и отиде надолу към жп линията. На мен също ми се препика, аз имам проблеми с бъбреците. Дойде някаква бяла кола с служители на реда и желаеха документите. Аз не ги дадох. Пламен сподели, че не е карал той, само че му написаха акт. После пристигна и Чиме. Само аз и Здравко бяхме пили алкохол “, съобщи очевидецът Смилков.

Същите бяха показанията и на другия очевидец Здравко Катеовски, който изясни: „ Чиме караше колата. Спряхме да вървим на тоалетна. Аз също желаех да вървя, боледувам от диабет. Дойде полиция и викат на Пламен: „ Ела тука! Тая кола твоя ли е?”. Съставиха му акт, след което му споделиха: „ Тръгвайте си!”. Той се качи в колата с Чиме, а ние със Светльо се прибрахме пешком, тъй като живеем наоколо, в кв. „ Октомври “.

Съдия Владимир Пензов попита очевидеца кой е подкарал автомобила след полицейската инспекция и Катеовски отговори, че това е бил Илиев.

По случая през вчерашния ден беше разпитан и един от служителите на реда, който твърди, че не е видял в тъмното кой от мъжете е карал колата. Делото бе отсрочено поради разпит на още един очевидец.

Три месеца преди тази преживелица Джудиста е задържан на българо-сръбската граница. На 19 март 2016 година на влизане в Граничен контролно-пропусквателен пункт – Калотина в масивите на полицията лъсва, че му е издадена европейска заповед за арест от Окръжна прокуратура – Благоевград по отношение на досъдебно произвеждане от 2009 година за закононарушение, обвързвано с източване на банкомати. Оказва се, че Пламен Илиев е упрекнат задочно като подстрекател и помощник на незаконна група, занимаваща се с източване на банкомати в Гърция, дружно с Росен Василев-Роси.

Миналото лято двамата бяха наказани на 7 месеца пробация след договорка с прокуратурата, защото признаха, че са предиздвикали и подкрепили компютърния познавач Андон Янчев да се включи в скица за източване на банкомати през 2009 година Споразумението бе контрактувано сред прокурор Георги Мадолев и техния юрист Пенко Ненов.

Припомняме, че Джудиста и Роси бяха в групата благоевградчани, задържани на 12 против 13 юни 2009 година в комплекс „ Сан Ризорт” на полуостров Халкидики. Росен Василев-Роси е хванат пред банкомата сега на залагане на пластика, след това са арестувани и Пламен Илиев-Джудиста, в чиято хотелска стая са открити 40 000 евро, пластики и скимиращи устройства, както и Димитър Димитров-Белята и Живко Марков. Джудиста е махленски като главатар на бандата и наказан небрежно на 2 години затвор.

По същото време в Благоевград стартира редом следствие, само че против незнаен причинител. През 2012 година е стартирано ново досъдебно произвеждане за закононарушения, свързани с източване на банкови сметки, против трима благоевградчани, за които при криминалиста в ОД на МВР- Благоевград Владимир Карадаков постъпва оперативна информация за честите им пътувания до Гърция. Спрямо тях са приложени СРС-та, телефонните им диалози са били подслушвани, подхванати са претърсвания на няколко места.

В жилището на Андон Янчев в кв. „ Струмско “ са открити пластики и механически устройства за разчитане на информацията за банкови сметки от копиращите карти на скиминг устройства, заложени в гръцки банкомати. Компютърният познавач Андон Янчев признава, че е нает от Джудиста и Роси против 300 евро и след това подписва съглашение с прокуратурата за по-леко наказване. Въз основа на неговите показания, както и на показаните разпечатки от телефонни диалози и информации от задгранични пътувания, Джудиста и Роси са уличени за това, че са склонили и помогнали на компютърния експерт за реализацията на закононарушението. Тъй като двамата не са открити, те са оповестени за търсене с европейска заповед за арест от наблюдаващия прокурор Георги Качорев, който по-късно подхваща задочно произвеждане по отношение на тях.

На 19 март 2016 година Пламен Илиев е арестуван на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Калотина и още в ареста е притеглен като обвинен за това, че на 13 юни 2009 година е подбудил и оказал помощ на Янчев да източи банкови сметки на гърците.

Прокурор Георги Качорев внесе искане в съда да му бъде наложена най-тежката мярка „ задържане под стража “, само че окръжният арбитър Диана Узунова го освободи без каквато и да е мярка с претекста – липсват данни, че е налице обосновано съмнение за осъществено закононарушение.

След 4 месеца Джудиста още веднъж бе задържан при спецоперация на ГДБОП и Европол, при която в Пловдив бе разкрита печатница за подправени евро.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР