Криминалният журналист Ана Заркова коментира инцидента с кортежа на главния

...
Криминалният журналист Ана Заркова коментира инцидента с кортежа на главния
Коментари Харесай

Ана Заркова: Не вярвам Гешев да е толкова глупав да организира атентат срещу себе си. Но нещо в разследването ме притеснява

Криминалният публицист Ана Заркова разяснява случая с кортежа на основния прокурор Иван Гешев.

" Като идвах насам си мислих, че доколкото по нашите земи всяко знамение е за три дни, доста е хубаво, че приказваме на четвъртия ден, когато са казани всички или съвсем всички истини и неистини. От това, което чухме тези дни най-вече се повтаря клишето, че покушението е невиждано и е посягане против държавността. Според мен, това несъмнено ненапълно е правилно, дотолкоз доколкото всеки терористичен акт е невиждан, безсърдечен и засегнатост за държавността. Но дано да си напомним ние с вас, че това не е първото неуспяло нападение против магистрат от ранга на господин Гешев. Спомняте ли си, че имаше един разхлабен болт на колата на Лозан Панов - висшия началник на съдиите, който болт за малко не провокира кървава злополука. Тогава същите тези хора, които в този момент най-шумно показват съпричастие към основния прокурор, тогава същите тези хора от обкръжението - юридическото и медийното, на господин Гешев, показваха съмнение и даже се подиграваха с претърпяното от господин Панов. Обявяваха, че той си е измислил, прави инсценировка и се прави на воин и на жертва ", сподели тя в предаването " Лице в лице " по БТВ.



" Искате ли да знаете кое е съгласно мен, като дълготраен престъпен кореспондент, фактически невижданото в тази обстановка? То не е в случката на пътя на основния прокурор. Той е в случилото се, в последствията след нея. В това, което се видя след нея. След нея се видя невиждано съмнение към основния прокурор и към неговите подчинени от прокуратурата и следствието. Много е тъжно това, само че ще го кажа - че прецедентът е, че проработи в този момент синдрома на лъжливото овчарче. Повечето хора не имат вяра на това, което им се споделя от прокуратурата и следствието. Дори и то да е истина, толкоз чиста колкото е кладенчовата вода. Този синдром на лъжливото овчарче, който се появи невиждано в този момент, той се зароди и се разви доста преди господин Гешев да оглави прокуратурата. От доста години насам прокурорите употребяват истината креативен, както се изрази интелигентно юриста по правата на индивида господин Екимджиев ", добави Заркова.

" Обичайно терористите, бомбените терористи реализират резултат на стрес, боязън и състрадание към жертвата. Така написа и в учебниците по тероризъм. Този път, и това е невижданото, че тези терористи не провокираха нищо сходно. Погледнете в тв приемниците, погледнете и в обществените мрежи. Там се изричат освен сеирджии, критикари и всичколози. Там се изричат и специалисти. По малките екрани и обществените медии гъмжи от съмнение, от опровержения, от насмешки с формалната версия за този атентат. Тъжно ми е да го кажа. Дори децата на господин Гешев не бяха пожалени. Започна в обществените мрежи и по малкия екран някакъв спор - били ли са те в бронирания джип или не са. Боже мой, какво значение има дали те са били вътре или не, те имат у дома телевизия. Достатъчно за тях е да погледат за малко телевизия, с цел да се уплашат за цялостен живот за татко си, за майка си и за себе си ", ядосва се журналистката.



" Неприлично предозираната обич към господин Гешев и неговите деца, която го залива откъм такива уеб сайтове и магистрати, усложняват ситуацията и не му оказват помощ. Напротив - тази предозирана обич ускорява съмнението у жителите, които стартират от ден на ден да си мислят, че някой ги разиграва. Аз надалеч нямам доверие, че господин Гешев да е толкоз малоумен и безстрашен, че да провежда против себе си атентат, само че има нещо доста смущавмащо в следствието на този атентат. И то е, че в следствието на всяко закононарушение би трябвало да се проверяват всички версии. Би трябвало в следствието на това закононарушение да се проверява и версията, че това е посягане против самия Иван Гешщев, персонално, а не против основния прокурор и против институцията. Би трябвало да се проверява версията, че това е нахлуване от ревнивост, или за персонална засегнатост, само че проверяващите доста ни смущават - те не позволяват нито за миг някаква версия отвън тяхната съществена, че това е нахлуване огромно против основния прокурор от огромната мафия, която държи безусловно храбрия основен прокурор да бъде погубен. Можа и да е по този начин, само че е хубаво да се проверяват и други версии ", счита престъпния кореспондент.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР