Криминалисти от Областната дирекция на МВР в Шумен неутрализираха две

...
Криминалисти от Областната дирекция на МВР в Шумен неутрализираха две
Коментари Харесай

Неутрализираха две оранжерии за отглеждане на канабис край Шумен

Криминалисти от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Шумен обезвредиха две оранжерии за развъждане на наркотични субстанции, оповестиха от пресцентъра на дирекцията. Работата по случая почнала след информация, че мъж от града отглежда канабисови растения. Полицаите претърсили частен парцел във вилна зона край Шумен.

В двора разкрили две построени оранжерии с инсталирани климатици и съоръжение. В едната са открити 71 саксии с растения с канабис, а в другата - 196 саксии със засадени растения в друг етап на напредък. 

Извършено е претършуване в парцела, в едно от пространствата са открити и конфискувани 282 полуизсъхнали стръка канабис и към 850 г суха тревиста маса под формата на глави, която при направения полеви наркотест реагирала на канабис. Иззети са още 241 корена разсад от растението канабис с друга височина – сред 20 и 50 см, и съоръжение за развъждане и сушене на растенията.

В ареста е арестуван 48-годишен мъж от Шумен. При претършуване в жилище в града, населяван от неговата 48-годишна другарка, са открити към 300 г канабис. Жената също е арестувана.

Работата по досъдебното произвеждане продължава под управлението на прокурор от Окръжната прокуратура в Шумен.

От пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна прецизираха, че мъжът и дамата са упрекнати за две закононарушения, като той е притеглен в качеството му на причинител, а тя – на помощник. Двамата не са известни на органите на реда и не са осъждани досега.

Криминалисти от Районно ръководство - Кюстендил са изкоренили 423 стръка канабис от равнища в землището на кюстендилското с. Лелинци в края на предходната седмица, оповестиха от полицията в Кюстендил. 

Полицейските чиновници заварили в миг на обработка на насажденията 50-годишен кюстендилец и 49-годишна жена, които живеели на фамилни начала и стопанисвали парцела, споделиха от полицията. От там допълниха, че двамата до момента нямат престъпни действия.

Мъжът и дамата са арестувани с полицейска заповед. По случая е формирано досъдебно произвеждане, известена е и прокуратурата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР