Крикетът е много атрактивен и не толкова популярен спорт, който

...
Крикетът е много атрактивен и не толкова популярен спорт, който
Коментари Харесай

Пет причини да залагаме на крикет

Крикетът е доста атрактивен и не толкоз известен спорт, който обаче заслужава доста внимание

Крикетът е игра, която може умерено да се счита за втория най-популярен спорт в света. Ето за какво и анализаторите от го показват като един от доста атрактивните и не толкоз известни спортове, който обаче заслужава доста внимание. Историята на тази дисциплинираност е повече от забавна и въпреки да не печели толкоз внимание в Европа, Азия го обожава.

Как се играе крикет? До някаква степен наподобява на бейзбола, само че има някои съществени разлики, на които би трябвало да обърнете внимание. На първо място се играе на объл стадион, а основното поле е правоъгълно. От двете страни се слагат три дървени пръчки, които да маркират двата края. Върху тях се слагат две специфични плоскости, които би трябвало да се бранят от индивида, който ще батира – играе с батата.

Ако те бъдат съборени, батиращият изгаря и се замества. След сполучливо удряне на топката, батиращият би трябвало да тича до другата страна на правоъгълното поле, с цел да означи ининг, до момента в който втори член на тима бяга към свободната позиция.

Целта на единият тим да натрупа ининги – една замяна в правоъгълника – другият тим би трябвало да изгори всички батиращи, с цел да може двата тима да се разменят. Крайният резултат се дефинира на броя насъбрани ининги. Тук участва и тъждество – няма дузпи като при футбола. Крикетът няма времеви период, мачът завършва, когато и двата тима остават без играчи.

Може да се изненадате, че повече от спортните почитатели вършат залози на крикет, а Индия може да се похвали с едно от най-атрактивните шампионати. Препоръчваме да им обърнете внимание. Може да вършиме залози за сполучлив, за изгарянето на състезател, сполучливи последващи 2 удара и други. Някои марки даже оферират директно предаване или интерактивна анимация, изобразяваща протичащото се.

И откакто обещахме най-малко 5 аргументи за гледане на крикет, дано обърнем внимание:

1. Това е игра, която макар странните правила, може да бъде доста вълнуваща. Ако не сте гледали една среща, постарайте се да видите някое от индийските дерби, където феновете се пресмятат в милиони.

2. Крикетът наподобява с доста елементарни правила първоначално, само че по-късно става в пъти по-сложен и тук към този момент стартира да работи тактиката и подготовката от самите треньори. Не се изненадвайте, в случай че индийският Моуриньо паркира рейса при дадена игра.

3. Това е игра с история. Англичаните я носят в Индия, а по-късно ще открием, че продължава да се популяризира в Азия. Броят на професионалните тимове е значителен и по-често ще попаднете на значим мач там, в сравнение с в света на футбола.

4. Това е игра, която постоянно ще ви държи на ръба. Всеки състезател се радва на друга тактика, а неналичието на времеви шпации ще ви държи на ръба.

5. За разлика от множеството платени спортни канали, крикетът е свободен за зрителския интерес и към момента може да се откри изцяло гратис в ефира, както и другите спортни стриймове.

Внимание: Участието в
хазартни игри не е единствено развлечение и крие риск от насърчаване на хазартна взаимозависимост! Повече информация по отношение на виновния хазарт и предварителната защита от опасности е налична на nra.bg. Дори и този спорт крие опасности при спортните прогнози. Запомнете, че няма нищо несъмнено или обезпечено. Стремете се към развлечение и наслаждение от риска, не търсете бързи облаги или повишение на финансовия статус за един ден.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР