КРИБ с нашите експерти от комитета ни по бюджет и

...
КРИБ с нашите експерти от комитета ни по бюджет и
Коментари Харесай

Домусчиев: КРИБ ще прецени каква форма на протест да приеме за безразличието на изпълнителната власт

" КРИБ с нашите специалисти от комитета ни по бюджет и финанси направи всичко допустимо и по време на публичното разискване, предоставихме всички документи. КРИБ не е срещу 15% налог, откакто той се вкарва от целия Европейски Съюз, само че сме срещу, че сме единствената страна, в която няма тези облекчения ", съобщи на конференция ръководителят на КРИБ Кирил Домусчиев.

" Стигнахме до такава степен да се опитваме да убедим бюджетната комисия и представителите ѝ в нашата справедливост и какъв би бил резултатът без тези облекчения за стопанската система ни. Имаме съществени терзания, откакто не срещнахме никакво схващане от изпълнителната власт, какво ще се случи на това второ гласоподаване ", сподели още той.

" Ние не желаеме нищо екзотично, с цел да запазим тази икономическа среда. В случай, че нашите претенции не бъдат признати и не бъдат гласувани, към този момент ще решаваме какво да вършим в нашата организация. Ясно е, че връзките бизнес-изпълнителна власт са разрушени. В последна сметка бизнесът цялостни хазната. Много политици не го схващат. Бизнесът обезпечава работа на доста хора, заплаща заплати, рискува да прави бизнес в една такава тежка икономическа конюнктура, а излиза, че ние сме никой. ", безапелационен бе Домусчиев.

" Трябва да сътворяваме условия да се прави бизнес, единствено по този начин ще пораства стопанската система, а единствено с взимане на заеми, вървим по гръцкия модел, който постоянно не е бил добър образец за нас. КРИБ ще реши каква форма на митинг да одобри за това равнодушие ", сподели още той.

От своя страна изпълнителният шеф на КРИБ Евгений Иванов добави, че може би първо ще предизвикват среща с политическите партии, да ги убедят преди да влезнат да гласоподават в зала.

" Отвратени сме от лъжите, които чухме от представители на Министерството на финансите. Те целяха да заблудят депутатите, от страна на госпожа Людмила Димитрова ", добави още Домусчиев.

 

" Напът сме да загубим главно конкурентно преимущество, а точно данъчното облагане. Благодарение на него имаме наличие на огромни интернационалните компании ", сподели още Евгений Иванов.

" Ние доста преди 12 извървяхме целия път и няколко пъти се опитахме да участваме в Комисията по финанси, къдетето се разисква тематиката, по всевъзможен метод се пробваха да не ни дадат думата, само че в последна сметка ни чуха, макар че гласуването бе различен ден. Все още нямаме отговор от премиера ", добави той.

Оливие Маркет, президент на Американската комерсиална камара в България съобщи, че са работили доста, с цел да дадат тяхните оферти.

" Обезпокоени сме от повишението на данъчната основа. Има достаъчно принадлежности в законодателството, които могат да се употребяват, с цел да може това въвеждане да бъде облекчено. Стратегическата цел на Американската комерсиална камара е да бъде усъвършенстван икономическият климат в страната. Една от мощните страни на България е данъчната основа. Данъчната система би трябвало да остане такава, каквато е, с цел да се запази това преимущество.То показва страната в една позитивна страна. България подхваща едно нападателно и изрично решение, даже повече от останалите страни в Европейски Съюз, и това предава един отрицателен сигнал към вложителите. Има два метода - увеличение на данъчната ставка и увеличение на икономическия напредък. Ние надълбоко имаме вяра, че вторият метод е по-устойчивият. Доста необикновена е тази обстановка за нас, обединаваме се и с другите търговски камари, с цел да бъдат чути нашите послания ", сподели Маркет.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР