Кресна. Демографската криза, липсата на инвестиции, грешна политика в образованието

...
Кресна. Демографската криза, липсата на инвестиции, грешна политика в образованието
Коментари Харесай

Народните представители от БСП Елена Йончева, Валентин Ламбев и Кристиан Вигенин обсъдиха „Визия за България“ с жителите на община Кресна

Кресна. Демографската рецесия, неналичието на вложения, неверна политика в образованието и опазването на здравето, незадоволително полицейско наличие в общината – това бяха главните проблеми, споделени от жителите на община Кресна на среща с народните представители Елена Йончева, Валентин Ламбев и Кристиан Вигенин. Това оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия . В срещата участваха кметът на Общината Николай Георгиев и регионалният ръководител на Българска социалистическа партия в Благоевград Валери Сарандев.
Народните представители споделиха главните моменти от „ Визия за България “, като подчертаха, че Българска социалистическа партия е окуражена не просто да в профил ГЕРБ от властта, а да постави завършек на сбъркания модел на ръководство на страната. Нова роля на страната, поддръжка за българското произвеждане, заслужено финансиране на общините, дълбоки промени в системата на опазване на здравето и на обучение – това са единствено част от заложените във „ Визия за България “ планове.
„ ГЕРБ си отива, диалогът е за това по какъв начин ще възстановим България след ръководството на тази формация. Трябва да бъде подкрепят дребният и фамилният бизнес и да се организира политика за прекъсване на обезлюдяването на дребните общини “. Това съобщи представителят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Елена Йончева . Тя акцентира, че наследството е тежко във всяка една сфера – във връзка с свободата на медиите при ръководството на ГЕРБ България е паднала в класациите от 34-то място, наедно с Франция, до 111-то място през днешния ден, което ни слага отвън Европа и надалеч зад редица африкански страни.
„ Предизвикателството пред Българска социалистическа партия е голямо – след години на разграждане на страната, ние би трябвало да възвръщаме освен институциите, само че и човешкия морал “, сподели националният представител Валентин Ламбев . Той добави, че през днешния ден Борисов еднолично разпределя пари, които събира от всички нас. „ Не можа да задели 25 милиона за майките на деца с увреждания, само че е подготвен да раздаде 1 милиард и 100 милиона за заплати, с цел да завоюва време и да си купи идващите избори “, съобщи Валентин Ламбев.
„ Ние не желаеме да бъдем съучастници в обезличаването и профанизирането на българския парламент. Затова взехме решение да стартираме в цялата страна необятен разговор с жителите за бъдещето на България “, акцентира националният представител Кристиан Вигенин . Той обърна внимание на обстоятелството, че ръководените от ГЕРБ общини са получили в допълнение стотици милиони от началото на мандата, а алените общини са изцяло подценени. „ Целта е ясна – да се преразпределя запас към близки на властта компании по места “, безапелационен беше Вигенин. Той добави, че упоритостта на Българска социалистическа партия е да се реализира отмерено развиване на страната и качеството на живот да бъде сходно и в огромните градове, и в дребните общини.
Участници в срещата желаеха още по-остро държание от левите депутати и подчертаха, че в светлината на 140-та годишнина от Креснеско-Разложкото въстание, кресненци са подготвени да поддържат и по-активни дейности на левицата, в това число народен митинг в София.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР