Кремове и масла, които обещават да се почувствате на седмото

...
Кремове и масла, които обещават да се почувствате на седмото
Коментари Харесай

Напук на кризата: Бум на търговията със секс играчки

Кремове и масла, които дават обещание да се почувствате на седмото небе, устройства с мултисензорни трептения, тънко еротично долни дрехи (…). Ставайки все по-женствен, даже феминистичен, пазарът на секс аксесоари е разширил аудиторията си и регистрира впечатляващ напредък, написа Франс прес. 

Според изследване на консултантската къща " ПрайсуотърхаусКупърс " (PwC) този световен пазар е оценен на около 19 милиарда $ през 2021 година, като Съединени американски щати се подреждат преди всичко в света (4,4 милиарда долара) и ще нарасне до 27 милиарда $ през 2026 година.

Секторът се е възползвал от препозиционирането към " полово благоденствие ", с по-игрив и изтънчен дизайн, както и по-дискретни опаковки, с цел да се привлекат дами, които са отблъснати от артикули с " хардкор " конотации. 

Започнала през 70-те години на предишния век от феминистки, желали да еманципират дамите и тяхната половост, този смяна се е ускорила при започване на 21 век. Това споделя пред Агенция Франс Прес Кай Хойл, създателка и шефка на онлайн бутика " Ш! " (Sh!), съобщи Българска телеграфна агенция.

По това време " когато отивах да видя търговците на секс аксесоари, те принадлежаха към порно бароните ", твърди тя, добавяйки, че секторът си е дал сметка  " че има цялостен един пазар за завладяване ".

Те са се пробвали да създадат продуктите си по-подходящи за дами, с пастелни, наситени или тъкмо противоположното по-умерени цветове и не толкоз крещящи опаковки.

Медиите започнаха да приказват от ден на ден за женската половост и телевизионните сериали способстваха за изваждането от дрешника на " секс играчките " като " Сексът и градът ", в който една от героините, млада съблазнителна нюйоркчанка с сполучлива кариера е пристрастена към вибратора си. 

Във Франция стилната дизайнерка Соня Рикел с нейната феминистка аура, стартира през 2022 година да пуска на пазара вибратори и други аксесоари в елегантния си бутик на " Сен Жермен де Пре " в Париж.

Артистичният шеф на марката, щерка й Натали Рикел, споделяше тогава, че желае метод " без възприятие за виновност към удоволствието ".

Глобалният триумф на кино лентата " Петдесет нюанса сиво ", в който млада и почтена студентка по литература се влюбва в богат поддръжник на садомазохизма, също е разрушил доста табута. Това си спомня Луси Литуок, собственичката на марката за тънко еротично долни дрехи " Коко дьо Мер " (Coco de Mer)

" Това бе феномен. Хората започнаха да приказват по-открито за желанията си. Те идваха в бутиците ни, с цел да търсят садо-мазо аксесоари ". " Коко дьо мер " продава главно белезници, камшици, превръзки за очи и въжета на доста високи цени.

Холивудската звезда Гуинет Полтроу си завоюва славата на иноватор в " секс уелнеса " с вибратори и халки за мъже, без да забравяме за маслата и лубрикантите, продавани в златни флакони с поетични или хумористични наименования.

Други звезди дадоха името си на устройства, предопределени за чувствени удоволствия като английската певица Лили Алън.

Пандемията също се трансформира в задвижващ фактор.

" Станахме очевидци на огромно покачване при продажбите на секс играчки на хора, затворени сами у дома, само че и на двойки, искащи да опитват предвид на многото време за губене по време на локдауните ", означи Луси Литуок. 

Понастоящем продажбите на аксесоари за полови игри са една четвърт от общите продажби на " Коко дьо Мер ".

Световният пазар е отчел растеж от 50 на 100 сред 2019 и 2021 година, в разгара на локдауните по отношение на нарастване от едвам 5 на 100 преди пандемията, установи " ПрайсуотърхаусКупърс ". Консултантската компания чака напредък от 7 на 100 годишно до 2026 година. 

" Потребителите в Съединени американски щати, Англия и Франция имат приблизително близо 4 секс играчки ", съгласно изследването. 

Според одиторската компания този възторг се дължи на либерализирането на нравите, само че и на обстоятелството, че " половото благоденствие " стартира да се преглежда като " все по-важно ".

" ПрайсуотърхаусКупърс " отбелязва и ускорението на нововъведенията предвид на повишения вкус за секс играчки в света, с нови функционалности и всевъзможни нови тласъци.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР