Кремъл заяви в събота, че Западът се държи като бандит,

...
Кремъл заяви в събота, че Западът се държи като бандит,
Коментари Харесай

Кремъл заяви, че Западът се държи като бандит

Кремъл съобщи в събота, че Западът се държи като престъпник, визирайки спирането на икономическите връзки с Русия поради спора в Украйна, предава Reuters. Страната обаче е прекомерно огромна, с цел да бъде изолирана, защото светът е доста по-широк от Съединените щати и Европа.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков дефинира държанието на Запада по отношение на Москва като „ икономическо бандитство “. Пред кореспонденти той съобщи, че Москва ще отговори. Не посочи по какъв начин, само че уточни, че ще е в сходство с съветските ползи. „ Както разбирате, би трябвало да има подобаващ отговор на икономическото бандитство. “

Това не значи, че Русия е изолирана “, сподели още Песков. „ Светът е прекомерно огромен, с цел да могат Европа и Америка да изолират страна, и още повече страна, огромна като Русия. Има доста повече страни в света. “

Нахлуването на Русия в Украйна, което тя назовава „ специфична военна интервенция “ за обезоръжаване и „ денацификация “ на съседката й, провокира поредност от наказания и докара до овакантяване на огромни компании от съветския пазар.

Песков означи, че към момента съществуват канали за разговор сред Москва и Вашингтон.

Той подсети, че в случай че Съединените щати наложат наказания против съветския експорт на нефт и газ, това ще даде забележителен подтик на международните енергийни пазари.

Относно закона за „ подправените вести “, Песков изясни, че той би трябвало да се съблюдава. Въведен е незабавно в изключителна обстановка, тъй като съгласно него Русия е изправена пред невиждана осведомителна война, отприщена от Запада.

Чуждестранните компании, сподели още представителят на Кремъл, един ден ще се върнат в Русия, само че някои ще открият, че други са заели мястото им.

„ Русия... има интерес да бъде привлекателна за вложения. Да, в този момент надали е моментът, в който можем да приказваме за атрактивност за вложения, само че времената се трансформират бързо “, счита Песков.

Време на бърз стопански напредък ще размени това време. И време, когато същите тези компании още веднъж ще се върнат на пазара и ще бъдат повече от заинтригувани да наваксат пропуснатото и да възстановят позициите си... В някои области в действителност ще ги чакаме [компаниите]. В други ще ги чакаме по-малко, защото техните места ще бъдат заети от компании от други страни. “
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР