Кремъл заяви днес, че следи информациите за въвеждане на цялостна

...
Кремъл заяви днес, че следи информациите за въвеждане на цялостна
Коментари Харесай

Кремъл за цялостната забрана за износ за Русия: Ще навреди на световната икономика

Кремъл съобщи през днешния ден, че следи информациите за въвеждане на цялостна възбрана на износа за Русия от западните страни. Според Моксва, сходни нови наказания ще навредят на международната стопанска система, съобщи БНР.

" Ние деликатно следим това, наясно сме, че и Съединени американски щати, и Европейски Съюз интензивно обмислят нови наказания ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Ройтерс.

" Вярваме, че както актуалните наказания против Руската федерация, по този начин и новите спомагателни стъпки, които Съединени американски щати и Европейски Съюз може би обмислят в този момент, несъмнено, също ще ударят международната стопанска система. ", добави той. Според него това ще усили риска от международна икономическа рецесия.

Повод за неговите мнения даде японската осведомителна организация Киодо, която по-рано в петък заяви, че страните от Групата на седемте (Г-7) обмислят съвсем цялостна възбрана на износа за Русия.

В четвъртък Блумбърг също заяви, че Съединените щати и съдружниците на Украйна обмислят " цялостна възбрана на огромната част от износа за Русия ". В информацията на организацията се показва, че чиновници от страните от Г-7 разискват концепцията преди срещата на върха в Япония идващия месец.

Русия беше наранена от поредни талази от западни наказания, откогато нахлу в Украйна през февруари 2022 година, припомня Ройтерс.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР