Кремъл заяви днес, че обмисля легализирането на частни военни компании,

...
Кремъл заяви днес, че обмисля легализирането на частни военни компании,
Коментари Харесай

Кремъл обмисля легализирането на частните военни компании

Кремъл съобщи през днешния ден, че обмисля легализирането на частни военни компании, в това число групата " Вагнер ", чието битие към момента не е позволено от съветското законодателство, макар присъединяване й във войната в Украйна, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11149
" От правна позиция частната военна компания " Вагнер " не съществува и в никакъв случай не е съществувала. Това е въпрос, който би трябвало да бъде изследван и прегледан в допълнение ", съобщи пред медиите представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Според него това е " много комплициран въпрос, касаещ правния статут на такива компании, който би трябвало да бъде изследван ".

Тези изказвания на представителя на съветския президент последваха сходно мнение, изразено през вчерашния ден от Владимир Путин в изявление за вестник " Комерсант ". " Групата (Вагнер) съществува, само че не съществува юридически! Това е различен въпрос, обвързван с ефикасното (им) узаконяване. Въпрос, който би трябвало да бъде издигнат в Думата, в границите на държавното управление ", акцентира Путин. 

На 27 юни съветският президент съобщи, че групата " Вагнер " е получила близо един милиард евро от страната през миналата година, макар неналичието на юридически статут.

В продължение на години Кремъл и водачът на " Вагнер ", Евгений Пригожин, отричаха съществуването на тази паравоенна формация, която имаше за задача да извършва подмолно военни задачи и интервенции за оказване на въздействие от името на Москва. През септември 2022 година Евгений Пригожин най-сетне призна, че е водачът на " Вагнер ", която е взела присъединяване в боевете против украинската войска и по-специално е превзела град Бахмут след месеци на яростни боеве. По-късно и други съветски частни военни групи, някои от които свързани с огромни компании или с Министерството на защитата, разкриха съществуването си.

Беларуското министерство на защитата заяви през днешния ден, че бойците на " Вагнер " работят в страната като инструктори, като образоват беларуски военни, съобщи Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР