Кремъл заяви, че предложението на регионални депутати за промяна в

...
Кремъл заяви, че предложението на регионални депутати за промяна в
Коментари Харесай

Путин не мисли за трети мандат като президент

Кремъл съобщи, че предлагането на районни депутати за смяна в съветската конституция , тъй че президентът Владимир Путин да получи право на още един мандат след приключване на настоящия през 2024 година не е на дневен ред, съобщи Ройтерс.
 
Вчера Народното събрание на южната съветска република Чечения единомислещо предложи в Русия да бъде признат закон , който ще разреши на президента да има право на три следващи мандата.
 

Сега конституцията не позволява повече от два поредни мандата . " Това е парламентарен въпрос ", сподели пред кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той добави, че " това не е въпрос от дневния ред на президента ".
 
Песков напомни, че Путин към този момент е споделил мнението си за смяна на главния закон. През 2008 година Путин напусна Кремъл след два следващи мандата и разреши на близкия си съдружник Дмитрий Медведев да изкара един президентски мандат , по време на който той застана отпред на държавното управление.



След това Путин се върна в Кремъл през 2012 година и завоюва нов мандат тази година , напомня Ройтерс. Агенцията отбелязва, че това е породило спекулации какво ще прави президентът откакто този мандат изтече , когато той ще бъде на 71 години.
 
 БГНЕС, списък

През март, в изявление за американския ефирен канал Ен Би Си, Путин съобщи, че няма проекти да трансформира съветската конституция , напомня ТАСС.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР